Annons

Dollarkursen fick hicka av FBI-chefens brev

FBI-chefen James Comey säger att det inte finns några skäl att åtala Hillary Clinton. Nyheten gav direkt utslag på valutamarknaden.

Bild:Källa: Infront

Sedan FBI för en vecka sedan offentliggjorde att nya mejl från Hillary Clinton har hittats i en dator har demokraternas presidentkandidat tappat i opinionsundersökningar. Det nya, osäkrare, läget har skakat om finansmarknaden och börserna på Wall Street har fallit nio dagar i följd.

Men när FBI-chefen på söndagen förklarade att det inte fanns någon grund att väcka åtal mot Hillary Clinton fick valutamarknaden hicka.

Den mexikanska peson stärktes snabbt omkring 2 procent mot dollarn. Den mexikanska valutan är en temperaturmätare på Donald Trumps möjligheter att vinna valet. När det går bra för Trump faller peson. När det således kommer en nyhet som gynnar Clinton stärks peson.

Japanska yen och schweiziska franc gick åt andra hållet och tappade omkring 1 procent mot USA-dollarn.

“Låg likviditet i Asien verkar har förstärkt rörelserna. Men den politiska osäkerheten i USA inför valet på tisdag kommer fortsätta ge häftiga dollarrörelser eftersom opinionsundersökningar visar att det kommer att bli en jämn match”, säger Elias Haddad, valutastrateg på Commonwealth Bank of Australia, till nyhetsbyrån Bloomberg.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?