1515

Doldisinvesterare storköper i Doro

Investeraren Peter Lindell har fördubblat sitt innehav i Doro. Prislappen för storköpet landar på 60 miljoner kronor.

 

Investeraren Peter Lindell har, på egen hand och genom sitt bolag Rite Ventures, gjort ett storköp i mobiltelefontillverkaren Doro. På onsdagen fördubblade han sitt innehav i bolaget från under 1 miljon aktier till drygt 2,2 miljoner aktier, vilket motsvarar 9,33 procent av kapitalet och rösterna.

Vid tidpunkten för flaggninsmeddelandet handlades Doro för 50,75 kronor på Stockholmsbörsen, vilket innebär att Lindells förvärv av 1,2 miljoner aktier kostat ungefär 60 miljoner kronor.

”Vi tror att det här är en bra investering, både på kort och lång sikt. Framörallt på lång sikt”, säger Peter Lindell i en kommentar till Di.

Vid halvårsskiftet hade Rite Ventures endast en mindre post, cirka 100.000 aktier, i Doro. Sedan dess har doldisinvesteraren i snabb takt ökat sitt ägande i bolaget, som tillverkar telekomprodukter och mjukvara för seniorer.

Christoffer Häggblom, vd och delägare på Rite Ventures, utvecklar Peter Lindells resonemang.

”Vi tycker att Doro befinner sig i ett intressant läge. Man har haft stora och upprepade operativa utmaningar, men vi tycker att man nu rider på en demografisk trend med en åldrande befolkning som lever längre och vill ha ett aktivare liv”, säger han. 

Nyligen genomförde Doro stora ommöbleringar i sin operativa ledning och från början av 2016 fram till på onsdagen har aktiekursen fallit med 18 procent.

”Vi gör inte investeringen här för att pricka någon form av botten i aktien, utan vi har följt bolaget under en längre tid och ser potential i Doro”, säger Christoffer Häggblom.

Efter köpet seglar Rite Ventures upp på andraplats i Doros ägarlista, bakom aktivistfonden Accendo Capital. Men vilka åtgärder som den nya storägaren kan tänkas kräva av ledningen i Doro är för tidigt att svara på, menar Christoffer Häggblom.

På beskedet om Rite Ventures storköp steg Doros aktie på börsen. På torsdagen var bolaget upp med 4,4 procent och stängningspriset landade på 53 kronor.

Peter Lindell och Rite Ventures är också storägare i speltillverkaren Paradox, där man tillsammans kontrollerar drygt 9 procent av rösterna och kapitalet. Riskkapitalbolaget har även flera större innehav i Finland.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?