1515
Annons

Dokument: Sovjetunionen föll på sitt eget grepp

Tillsammans drev de Sovjetunionens ekonomiska politik i en mer liberal riktning. Men när maktspelet mellan Michail Gorbatjov och Boris Jeltsin intensifierades föll inte bara en långvarig arbetsrelation samman – utan också ett helt land.

Boris Jeltsin och Michail Gorbatjov.
Boris Jeltsin och Michail Gorbatjov.

Michail Gorbatjov hade alltsedan han tillträdde som Sovjetunionens president 1985 blivit hyllad av västvärldens politiska marknadsliberaler. Tillsammans med USA:s president Ronald Reagan kom han överens om en nedtrappning av det Kalla kriget.

De sovjetiska ledarna hade slutligen insett hur dyrbar ännu en vända i kapprustningen skulle bli. Flera decennier av upprustning mot världens största ekonomi hade nämligen lämnat stora hål i statskassan.

Samtidigt sjösatte Gorbatjov och de senare ikoniska reformerna Perestrojka och Glasnost i mitten på 1980-talet. De första investeringarna gjordes i modern teknik inom verkstadsindustrin, en åtgärd som var tänkt att öka tillväxt i hela ekonomin. Ett annat inslag i reformerna blev förbudslagar som skulle stoppa den utbredda alkoholismen och dess skadeeffekter på ekonomin. 

Vid hans sida fanns då Boris Jeltsin, en uttalad supporter till Gorbatjovs reformer, som handplockades till tjänsten som partichef i huvudstaden Moskva 1986. 

Men när Boris Jeltsin tillåtit två icke-sanktionerade demonstrationer på stadens gator krävde flera medlemmar i den sovjetiska partitoppen hans avgång. Jeltsin lyssnade på kritiken och skickade följaktligen in sin avskedsansökan hösten 1987. En chockad Gorbatjov ringde därefter upp Jeltsin för att personligen be honom att omvärdera sitt beslut.

En arg och frustrerad Boris Jeltsin vägrade dock fortsätta i ren protest. Han tyckte att de ekonomiska reformerna gick för långsamt fram och att Gorbatjov fortfarande höll det planekonomiska systemet för nära sitt hjärta. 

”Låt oss inte prata om kommunism. Kommunismen var bara en idé, en utopi”, sa Jeltsin.

Omkring 1990 gick det att konstatera att reformerna Perestrojka och Glasnost inte gett önskad verkan. Spridningseffekterna hade uteblivit och den ryska ekonomin gick istället in i en allt djupare kris.

Framstående sovjetiska ekonomer började samtidigt förespråka en begränsning av den offentliga sektorn och minskat statligt ägande. Man ansåg att det var just planhushållningen och det kollektiva ägandet – grundbultarna i det sovjetiska systemet – som hämmade en ekonomisk tillväxt. 

Boris Jeltsin var en av de som anslöt sig till de mer marknadsliberala tankegångarna. Tack vare en stark personvalskampanj hade han också lyckats ta sig tillbaka till politikens finrum efter flera år i kylan. Efter att Sovjetunionen beslutat att tillsätta lokala presidenter tog han nämligen över styret för den ryska federationen i juli 1991.

Samtidigt kämpade den starkt ifrågasatta Gorbatjov med att hålla baltiska utbrytarrörelser i schack utan att bruka våld. Osäkerheten gjorde att flera gammalmodiga kommunister också såg sin chans. De gick samman i ett kuppförsök att störta Gorbatjov.

Den 19:e augusti rullade så kuppmakarna stridsvagnarna in på Moskvas gator. Men Sovjetunionens president Gorbatjov syntes inte till vid partihögkvarteret Kreml. Han befann sig på semester på annan ort.

I stället var det Boris Jeltsin som satte upp motstånd. Livligt påhejad av Moskvaborna, som anslöt sig i motståndet mot statskuppen, klättrade han upp på en av stridsvagnarna och proklamerade:

”Era befälhavare har gett order om att storma partihögkvarteret och arrestera mig. Men som den valda presidenten i Ryssland beordrar jag er att vända era stridsvagnar och sluta slåss mot ert eget folk.”

Hans tappra avstyrningsförsök lyckades. Men snart skulle Michail Gorbatjovs dagar vid makten ändå vara räknade. Jeltsin såg nämligen själv sin öppning, en mer marknadsliberal politik skulle bli det nya svarta och Sovjetunionen en del av det förgångna.

Via en tv-sändning från det ryska parlamentet den 23:e augusti förklarade han för Gorbatjov att kommunistpartiet förbjudits i Ryssland. En förödmjukad och redan på förhand slagen Gorbatjov tvingades kapitulera.

I december samma år skriver Jeltsin och hans ukrainska och vitryska kolleger på ett självständighetsavtal som konstaterar att Sovjetunionen inte längre existerar. Gorbatjov avgår snart formellt som president och förklarar posten avskaffad. Sovjets flagga vajar för sista gången vid Kreml och till årsskiftet stänger samtliga statliga myndigheter ner sina verksamheter.

Boris Jeltsin skulle senare stanna på posten som Rysslands president i nästan ett helt decennium framåt. När han 2007 avled i hjärtproblem adresserade Michail Gorbatjov dödsfallet på ett något barskt manér.

”Jag vill uttrycka mina djupaste kondoleanser till den avlidnas familj. Han har gjort många stora saker för landets bästa, men han har också många stora misstag bakom sig. Det är ett tragiskt öde.”

Källor: Forskning & Framsteg, The Independent, The Last Day of the Soviet Union, The Guardian, Reuters, Svenska Dagbladet och Sveriges Radio.


Innehåll från FolksamAnnons

Ny smartare bilförsäkring anpassas till framtidens bilkörning

Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam.
Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam.

Dagens bilar utvecklas och blir allt säkrare. I takt med det förändras även bilförsäkringarna. Istället för att sätta premien utifrån från vem som äger bilen, kommer framtidens försäkring allt mer baseras på bilens säkerhetsutrustning.

Läs mer om Folksam bilförsäkring 

Bilarna har i dag blivit både smartare och säkrare. Bland annat är det vanligt med aktiva säkerhetssystem – till exempel autobroms, döda-vinkel-varnare och allt mer sofistikerad parkeringsassistans. Tillsammans förebygger dessa olyckor och kompenserar misstag från föraren. I framtiden kommer bilarna dessutom att bli ännu smartare och data från bilarna kommer bli en integrerad del i försäkringserbjudandet. 

– I den här nya verkligheten blir det allt mer ointressant och trubbigt att prissätta bilförsäkringen efter ägarens ålder och bilens effekt. Det är betydligt mer relevant att utgå från hur bilen används, bilens utrustning och i förlängningen även bilmodellens skadehistorik, säger Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam. 

Denna nya typ av försäkring som baseras på bilens säkerhetsutrustning är både transparent och bekymmersfri för kunden. Den stödjer också hållbara mobilitetslösningar med bildelning och bilpooler.  

– I framtiden tror vi att den kommer bli ett bra komplement till den traditionella bilförsäkringen tillsammans med en tredje kategori av bilförsäkring som skräddarsys efter varje användare, exempelvis ”pay as you drive”. För oss är det viktigt att vi även i framtiden kan erbjuda olika typer av försäkringar som tillgodoser alla kunders behov. 

Samarbetar med Volvo Cars

Redan i dag har Folksam ett unikt samarbete med Volvo Cars där en förmånlig och miljömärkt bilförsäkring från Folksam ingår i bilens pris när man köper en elbil online. Det gäller helelektriska XC40 och deras första renodlade elbil, C40 Recharge. 

– Det innebär att vi ger kunderna en bra och prisvärd bilförsäkring som en integrerad del av bilen. Den integrerade försäkringen och det fasta priset gör bilköpet enklare och kostnaden mer transparent, säger Josef Halldelius.

– I och med att Volvo Cars onlineförsäljning är en ny satsning, har vi kunnat bygga upp denna nya försäkringsmodell helt från grunden – en anpassad gruppförsäkringslösning till ett fast pris och som är helt oberoende av vem som kör bilen, säger Josef Halldelius. 

Försäkringen är dessutom märkt med Bra Miljöval enligt Naturskyddsföreningens högt ställda kriterier. 

– Vi är det enda stora försäkringsbolag som har miljömärkta bilförsäkringar. Det innebär bland annat att kunderna kan vara säkra på att vi använder miljövänliga material vid reparationer och att vi ställer höga krav på våra leverantörer och på våra egna investeringar. 

Höga ambitioner 

Folksams ambitioner vad gäller hållbarhet rimmar dessutom väl med Volvo Cars. Bland annat har Volvo Cars som plan att bli ett helt renodlat elbilsföretag vid 2030. 

Folksam och Volvo Cars delar också visionen att den bästa olyckan är den som aldrig sker och båda företagen jobbar aktivt för detta, bland annat genom forskning.  

– Vi samlar hela tiden in nya insikter och data som kan hjälpa oss i vår strävan att förebygga och minska antalet olyckor, säger Josef Halldelius.

Läs mer om Folksam bilförsäkring 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Folksam och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?