ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Två döda vid skjutning i Strasbourg – EU-parlamentet har stängts ned

  • En person har dödats och ett tiotal har skadats i skottlossningar i centrala Strasbourg i östra Frankrike. Foto: VINCENT KESSLER
  • Fredrick Federley (C) befann sig i närheten av EU-parlamentet när skottlossningen bröt ut på Place Kleber i centrala Strasbourg. Foto: FREDRIK PERSSON / TT

Två människor har dödats och minst elva har skadats kritiskt i skottlossningar i Strasbourg i Frankrike. Polisen känner till identiteten på skytten och har varit inblandad i skottväxling med honom, rapporterar AFP.

En utredning om terrorbrott har öppnats.

Frankrikes inrikesminister säger att den misstänkte gärningsmannen är känd av polisen för sina kriminella aktiviteter, rapporterar Reuters.

Det var vid 20-tiden som skottlossning bröt ut på flera platser i närheten av en julmarknad på ett av stadens torg, Place Kléber.

En ensam gärningsman ska ha öppnat eld på gatan rue des Grandes-Arcades, där minst två personer ska ha träffats. Skytten ska sedan ha begett sig en bit bort och avfyrat ytterligare skott, enligt lokaltidningen l'Alsace.

Stora delar av stadens centrala delar har spärrats av och lokaltrafiken har stoppats. Polisen har via Twitter informerat allmänheten om en pågående händelse och uppmanar dem att inte lita på falska rykten, rapporterar The Guardian.

EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C) befann sig i närheten när skottlossningen bröt ut.

”Det dundrade in civilpolisbilar med blåljus”, säger EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C).

EU-parlamentet stängdes som en försiktighetsåtgärd när uppgifterna om skjutningen blev kända.

”Jag är i kväll värd för en julmiddag för liberalerna i industriutskottet och skulle dit. Jag hade varit hemma och bytt om, och tog sedan en promenad och fotade en del av de massiva juldekorationerna som är här. Så jag passerade den här platsen och fotade julgranen som är kanske 50 meter från skottplatsen.”

När Fredrick Federley gick mot restaurangen över en bro kom en polis och motade tillbaka honom.

”Sedan dundrade det in civilpolisbilar med blåljus. Då förstod jag att något hade hänt. Jag hade samma rutin som jag hade i Bryssel och i Stockholm – man börjar meddela familj, man meddelar på Facebook och Twitter. Jag har också sett till att mina medarbetare är okej.”

Han berättar även att broar har spärrats av och att sirener tjuter.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies