Annons

Dödsolycka på SSAB i hovrätten

I dag inleds hovrättsförhandlingen om SSAB:s ansvar när två män dog i en olycka på Koksverket vid SSAB i Luleå 2013, rapporterar P4 Norrbotten.

Både företaget och en chef som åtalats för olyckan friades i tingsrätten. Åklagaren Christer Forsman, vid riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, överklagade delvis tingsrättens dom. Han vill att hovrätten dömer SSAB för brott mot arbetsmiljölagen, däremot har han inte överklagat den friande domen för chefen. Åklagaren krävde i tingsrätten en företagsbot på fyra miljoner kronor, något han även kommer att göra under hovrättsförhandlingarna.

Det var i oktober 2013 som två män begravdes i enorma mängder varm, trögflytande stenkolstjära under en besiktning och tömning av en cistern.

Hovrättsförhandlingarna i Umeå ska pågå i sju dagar, ingen ny bevisning ska presenteras.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?