Annons

Djup splittring: Nu börjar striden om framtidens migrationspolitik

Striden om Sveriges framtida migrationspolitik drar nu i gång.

Partierna är splittrade i flera frågor.

I dag samlas företrädare för riksdagens åtta partier till möte i migrationskommittén för första gången. Målet är att om ett år ha tagit fram en framtida migrationspolitik som har brett stöd, är "långsiktigt hållbar" och förhindrar tvära kast.

Men splittringen är djup.

Moderatledaren Ulf Kristersson har kallat kommittén för "ett beställningsverk för mer omfattande invandring till Sverige."

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson ser kommittén som ett sätt att gömma undan migrationsfrågan.

Sverige har under de senaste fem åren, 2014-2018, tagit emot 320.000 asylsökanden och beviljat 205.000 uppehållstillstånd.

Ytterligare 80.000 personer har fått uppehållstillstånd som anhöriga till personer som fått asyl.

Moderaterna och Kristdemokraterna vill att Sverige ska hålla sig på samma nivå som de nordiska länderna när det gäller asylsökande. Det skulle i år innebära mellan 5.000 och 8.000 personer. Migrationsverkets prognos för 2019 talar om 21.000 asylsökande.

Sverigedemokraterna har en nollvision när det gäller asyl- och anhöriginvandring.

De övriga partierna vill inta sätta upp något volymmål för migrationspolitiken.

”Det är människor på flykt vi talar om. Inte volymer”, säger Vänsterpartiets migrationspolitiska talesperson Christina Höj Larsen.

Socialdemokraterna anser att ett mål är svårt att förena med varje människas rätt att få söka asyl och få ansökan prövad.

”Men vi ser inte förutsättningar till att gå över till en mycket mer generös lagstiftning. Kommunerna sitter med ett jätteuppdrag”, säger Rikard Karlsson, som företräder Socialdemokraterna i utredningen.

Statsminister Stefan Löfven (S) har under lång tid upprepat att Sveriges migrationspolitik inte kan avvika väsentligt från övriga EU. Hans mantra har varit att vi aldrig ska komma tillbaka till samma situation som under flyktingkrisen 2015.

Löfven har velat avvakta med att ta fram en ny svensk migrationspolitik tills EU enats om ett nytt asylsystem.

Men någon harmonisering av EU-ländernas asylpolitik ser inte ut att bli av. Därför måste Sverige själv ta ställning till en rad olika frågor. I regeringens direktiv pekas fem ut särskilt.

En är om personer som bedöms ha asylskäl ska få permanenta eller tillfälliga uppehållstillstånd som huvudregel.

Fram till flyktingkrisen 2015 var huvudregeln permanenta, men med den tillfälliga lagen gick Sverige över till tillfälliga.

S, L, M, KD, SD vill att ordningen med tillfälliga ska gälla även i framtiden. MP, V och C föredrar permanenta, eftersom man menar att det är bättre för integrationen.

Möjligheten att komma överens beror på hur långa de tillfälliga tillstånden ska vara och vad som ska krävas för att de ska kunna omvandlas till permanenta.

En annan fråga är om det ska införas en ny möjlighet att få stanna i Sverige av humanitära skäl, även om man saknar asylskäl.

Möjligheten att få stanna till exempel på grund av svår sjukdom eller anknytning till Sverige stramades åt i den tillfälliga lagen. Antalet personer som får det är betydligt färre än tidigare.

M och SD säger klart nej till en ny regel om humanitära skäl. SD anser inte att Sverige ska ha en bredare tolkning av så kallade skyddsgrunder än vad flyktingkonventionen och EU-rätten kräver.

S, MP, V, L, C och KD vill ha en humanitär skyddsgrund, men S anser att det bara får handla om väldigt speciella fall.

Ytterligare en fråga handlar om möjligheten för personer med asyl att ta hit sin familj.

När den tillfälliga lagen infördes förlorade asylgruppen alternativt skyddsbehövande den möjligheten. Det är framför allt personer som inte personligen är förföljda i sitt hemland, men som flytt undan krig.

Den möjligheten har nu kommit tillbaka efter att den tillfälliga lagen förlängdes och ändrades i somras.

S, MP och V anser att den möjligheten ska vara kvar.

M och SD vill att försörjningskraven ska skärpas, medan Liberalerna anser att kraven har brister och bör ses över.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från EPOSAnnons

Studie: Så påverkas du av dåligt ljud på jobbet

Strulande teknik och störande bakgrundsljud är inte bara kostsamma tidstjuvar i arbetet. Det kan också leda till stress och minskat välmående. 

– Har du upplevt en dag fylld med avbrutna och ineffektiva samtal kan det kännas utmattande. Det beror på att hjärnan slösar bort onödig energi och kognitiv förmåga för att kunna fokusera på det relevanta och önskade ljudet, säger Jesper Kock, Vice President of Research and Development på EPOS.

Ställ om företaget mot en hybrid arbetsplats med EPOS ljudlösningar 

I samma stund som jobben flyttade ut från kontorslandskapen och in i våra hem uppstod många nya problem och utmaningar – och buller är en växande smärtpunkt när arbetsplatsen blir hybrid. Vi utsätts för nya typer av bakgrundsljud och plötsliga avbrott som uppstår när vi samsas med andra familjemedlemmar på hemmakontoret. Dessutom har i princip all kontakt med kollegor och samarbetspartners förlagts till digitala rum som ställer ökade krav på utrustning och verktyg.

Dåligt ljud skapar mikrofrustrationer

Att ljudbortfall, bakgrundsbrus och teknikstrul under en videokonferens kan vara både störande och tidskrävande känner nog många igen sig i – och visste du att varje anställd förlorar nästan en halvtimme i veckan bara på dåligt ljud? 

I en internationell undersökning genomförd av IPSOS på uppdrag av EPOS framgår dessutom sambandet mellan dåligt ljud och vårt välmående. Att utsättas för avbrott och brus under arbetsdagen skapar återkommande mikrofrustrationer som kan leda till trötthet och stress över tid. 

Studien visar att hela 95 procent medger att deras koncentration och effektivitet på jobbet har påverkats på grund av dåligt ljud. Var tredje slutanvändare uppger också att de känt frustration och irritation över ljudproblem, och var fjärde att de har upplevt stress. Dessutom påverkar det vår självkänsla och 15 procent uppger också att dessa problem har känts pinsamma eller bidragit till sämre självförtroende.

Därför reagerar kroppen med stress

Att vi reagerar så omedelbart på ljud beror på att hörselsinnet är ett viktigt varningssystem. Det är direkt sammankopplat med kroppens stressreglerande system och kan utlösa en reaktion där stresshormon som kortisol eller adrenalin frigörs i kroppen. 

Att minska och få bort ljudkällorna som aktiverar den här stressresponsen i kroppen blir därför en prioriterad fråga som sätter teknikutvecklingen i fokus.

– När denna ansträngning är konstant under en period av dagar, veckor och månader kan det ha en överraskande skadlig inverkan på ditt välbefinnande. Det är av dessa skäl viktigt att utnyttja en enhet som har en högtalare och mikrofon av hög kvalitet som är utformad för att hantera och avbryta störande ljud har blivit så viktig, säger Jesper Kock.

Omställningen ställer nya krav på företagen

Ljudproblematiken kan på sikt leda till mer än förlorad effektivitet och att hitta en balans mellan privat och arbete har aldrig varit så viktigt som nu.

– De senaste månaderna har det visat sig att bullriga miljöer som inte är avsedda för arbete skapar mer stressande situationer, särskilt i kombination med högre förväntningar. Med anställda som jobbar på distans och är uppkopplade till kollegor via flera enheter som mobiltelefoner, e-post och kommunikations- och samarbetsplattformar, har efterfrågan på att leverera resultat nästan omedelbart ökat, säger Sir Cary Cooper, Professor of Organizational Psychology and Health at Manchester Business School och fortsätter: 

– Detta arbetssätt är dock inte hållbart och arbetsgivaren har en tydlig skyldighet att samarbeta med sina anställda för att hitta rätt lösningar för dem. Genom att arbeta tillsammans kan företag skapa de bästa lösningar som ökar teamets moral, skapar harmoni och optimerar arbetsproduktivitet och effektivitet.

Ställ om företaget mot en hybrid arbetsplats med EPOS ljudlösningar 

TIPS: Så minskar du ljudstressen på jobbet

• Alltid uppkopplad och tillgänglig. När gränsen mellan arbete och privat suddas ut är det viktigt att bygga upp en positiv kultur inom företaget. Innan du bokar in ännu ett virtuellt möte eller videosamtal: ställ dig frågan om detta inte skulle kunna vara ett email i stället?

• Se upp för möteströttheten. Varje anställd förlorar i snitt en halvtimme i veckan av sin produktiva arbetstid på grund av teknikstrul. EPOS undersökning visar också att alla mikrofrustrationer som uppstår kan leda till både minskat välmående och dålig självkänsla. En viktig uppgift som företagsledare blir därför att hitta metoder för att minska de dagliga stressfaktorerna.

• Att jobba på distans betyder inte att vi inte kan jobba tillsammans och tekniska lösningar blir allt viktigare när en stor del av kommunikationen sker digitalt. Enligt studien är 79 procent av beslutsfattarna överens om att bra ljudutrustning som headset, hörlurar och högtalartelefoner kan minska problematiken både i och utanför samtalen. Ljudupplevelser och robusta ljudkommunikationsverktyg blir högsta prioritet för att säkerställa produktivitet och kontinuitet i arbetsflödet.

Mer från EPOS

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med EPOS och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?