Annons

Distansarbete ger katastrofresultat: ”Plågsamt tydligt”

Försämrad utveckling, kostnadsexplosion och oförmåga att fatta beslut. Konsultjätten Boston Consulting Group pekar nu med hela handen på det haveri som den nya flexibiliteten gett upphov till. Värst är läget i svenska bolag.  

”Konsensuskulturen fungerar inte på distans”, kommenterar Erik Flinck, Sverige-vd för BCG. 

BCG:s Sverige-vd Erik Flinck varnar för följderna av "hybridmodellen", dvs mixen av distansarbete och arbete på kontoren. Enligt BCG tappar företagen i utveckling, dessutom tar projekten längre tid plus att det blir dyrare.
BCG:s Sverige-vd Erik Flinck varnar för följderna av "hybridmodellen", dvs mixen av distansarbete och arbete på kontoren. Enligt BCG tappar företagen i utveckling, dessutom tar projekten längre tid plus att det blir dyrare.Foto:Jack Mikrut / Pontus Lundahl, TT

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera