ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Disney värvar toppchef från GM

  • Foto: AP/SCANPIX

En av bilvärldens mäktigaste kvinnor, General Motors koncernchef Mary Barra, har valts in i styrelsen för Walt Disney Company.

Hennes känsla för förändring och anpassning till ny teknik hyllas av media- och underhållningsjätten.

Walt Disney Company spänner över ett vitt fält av underhållning från tv-kanaler, filmproduktion, temaparker över världen och försäljning av alla slags prylar kopplade till filmfigurer från klassiska Musse Pigg till senare skapelser som Frost och Bilar.

På mediesidan har bolaget fått utstå tuff konkurrens från Netflix och andra digitala tjänster.
Inom bilvärlden går digitaliseringen och utvecklingen av nya tjänster snabbt och det är uppenbart att Walt Disney hoppas att Mary Barra kan bidra med ny kunskap.

I pressmeddelandet skriver bolaget att hennes förmåga att anpassa sig till det nya tekniska och mer kundfokuserade landskapet gör att hon passar perfekt för Disneys styrelse.

På GM, där Marry Barra har varit högsta chefen sedan 2014, har hon gjort sig känd för djärva och många gånger obekväma beslut. Hon har lagt fast en tydlig inriktning att satsa på att höja lönsamheten och tillfredsställa aktieägarna.

Olönsamma delar skalas bort, senaste exemplet är försäljningen av Opel till franska PSA. GM har också beslutat sig för att lämna marknader där det kostar mer än det smakar.

Hon sitter inte i några andra företagsstyrelser, men är ledamot i styrelsen för Stanford University och hon är också med i president Donald Trumps rådgivande näringslivsgrupp.

Tyck till