1515

Disney rasar efter vinstvarning

Disney åkte på en kurssmäll under torsdagen efter att vd Bob Iger förutspått en oförändrad vinst för det innevarande räkenskapsåret, skriver The New York Post.

Disney-chefen sade att vinsten för räkenskapsåret som avslutas den 1 oktober kommer att hamna någonstans i linje med fjolårets på 5,72 miljarder dollar. Väntat från analytiker var att Disney skulle öka vinsten med tre procent till 5,88 miljarder dollar för perioden. Disney-aktien stängde ned 4,4 procent på börsen.

Disney är inräknat för torsdagens nedgång på börsen ned 16 procent från sin årshögsta nivå.
Mediejätten fortsätter vad gäller den operativa biten att tampas med fortsatt sjunkande abonnemangstal för sportkanalen ESPN samtidigt som den egna streamingtjänsten är planerad för en lansering först under 2019, enligt Bob Iger.

I redovisningen av senaste delårsrapporten slog Disney vinstförväntningarna men underpresterade vad gäller omsättningen. Aktien åkte på stryk även den dagen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?