Hoppa till innehållet

Annons

Diskret lyxjätte går sin egen väg

År 1837 startade fransmannen Thierry Hermès ett sadelmakeri. I dag äger hans ättlingar ett företag som i fjol omsatte 70 miljarder kronor.

Nu öppnar Hermès en stor butik i Stockholm och vill fortsätta locka kunder på ett ”diskret” sätt.

Florian Craen har titeln Executive vice president sales and distribution, och har arbetat på Hermès sedan 1996.
Florian Craen har titeln Executive vice president sales and distribution, och har arbetat på Hermès sedan 1996.Foto:Jesper Frisk
Butiken på NK:s ­entréplan är ritad av franska arkitekt­byrån RDAI. De skulpturala mittpelarna bredvid väggarna i körsbärsträ ska vara en blinkning till skandinavisk form.
Butiken på NK:s ­entréplan är ritad av franska arkitekt­byrån RDAI. De skulpturala mittpelarna bredvid väggarna i körsbärsträ ska vara en blinkning till skandinavisk form.Foto:Patrik Lindell
Rekordväskan. Såldes på auktion för 3,4 Mkr.  En Birkinväska kostar annars från 100.000 kronor och uppåt. Den tar ungefär 25 timmars handarbete att tillverka.
Rekordväskan. Såldes på auktion för 3,4 Mkr. En Birkinväska kostar annars från 100.000 kronor och uppåt. Den tar ungefär 25 timmars handarbete att tillverka.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 459kr/mån

spara
1180 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera