ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Di:s PM Nilsson utsedd till Årets ledarskribent

  • PM Nilsson. Foto: Jesper Frisk

Di:s PM Nilsson tog hem utmärkelsen som Årets ledarskribent när tidningen Dagens Opinion delade ut priset ”Årets Opinionsbildare” för femte året i rad.

PM Nilsson säger att det är viktigt att inte gå för mycket på vad som skrivs på sociala medier utan att man som ledarskribent skriver om det man själv tycker är intressant.

”Sedan är näringslivets frågor jättespännande och breda om man vinklar dem på rätt sätt”, säger han.

”Man ska inte ställa sig in hos sossarna i onödan. Det är jättemånga som gör det, eller har överdrivet stor respekt för dem. Det behöver man inte ha. Man kan ta dem för vad de är. Det är någonting som uppskattas hos läsarkretsen”, säger PM Nilsson.

I år var första gången som en ledarskribent på en affärstidning tog hem priset. PM Nilsson säger att affärstidningarnas ledarsidor kanske har varit lite bortglömde tidigare men säger att det har förändrats.

”Economist och Financial Times är jättestarka i Storbritannien och Wall Street Journal är jättestark i USA. Det här att näringslivets tidning får plats i opinionsbildningen är ett tecken i tiden tror jag. Jag känner mig aldrig vid sidan av bara för att jag skriver i en näringslivstidning”, säger han.

Han beskriver både Di och Di:s ledarsida som en ”juvel i det svenska medielandskapet”.

”Di har något eget och något särskilt”, säger PM Nilsson.

Årets opinionsbildare gick till Daniel Suhonen på tankesmedjan Katalys. Årets politiker blev KD-ledaren Ebba Busch Thor medan Expressens utrikeskorrespondent Magda Gad fick priset Årets röst.

Årets kommunikationskonsult blev Birgitta Pagot på Reform Society medan Johan Röstin, vd på Forsea, utsågs till Årets samhällsbyggare.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies