1515
Annons

Di:s mest lästa artiklar 2016

Det amerikanska presidentvalet och den brittiska folkomröstningen dominerade läsartoppen under det gångna året. Men Di:s läsare ville också veta hur de kan bli ekonomiskt oberoende på utdelningar och hur de ska göra för att behålla sina bästa anställda.

USA-valet, Brexit och Di:s analytiker Magnus Dagels tips om hur du bli ekonomiskt oberoende toppade läsningen på Di.se under 2016.
USA-valet, Brexit och Di:s analytiker Magnus Dagels tips om hur du bli ekonomiskt oberoende toppade läsningen på Di.se under 2016.

Listan över årets mest lästa artiklar domineras av politik. Sex av tio artiklar handlade om den blivande presidenten Donald Trump eller den brittiska folkomröstningen om att lämna EU.

Allra mest lockade investerarikonen Warren Buffets avhyvling av Donald Trump. Oraklet från Omaha sågade bland annat Trumps affärsbakgrund vid fotknölarna och påpekade bland annat att det är märkligt att Donald Trump skryter om sina konkurser.

”Å andra sidan känner jag ingen annan som gjort sex konkurser heller”, sa Warren Buffet.

Även den tidigare statsministern Göran Perssons axelryckning inför Donald Trump i Vita huset lockade till läsning, liksom en amerikansk experts genomgång av anledningarna till att republikanen kan bli kortvarig på presidentposten.

Den inhemska politiken kvalar in på topplistan med två artiklar. Läsarna ville veta vad det amerikanska valet kan betyda för Sverigedemokraterna och villken partiledarna som väljarna tror bäst förstår dem.

Livebevakningen av den brittiska valvakan efter brexit-omröstningen och den tidigare statsministern Carl Bildts debattartikel om vad utträdet betyder för Europa pockade också på uppmärksamheten.

Men Di:s läsare var nästa lika sugna på att läsa om portföljerna som fungerar bättre än en Triss-lott. Di:s Magnus Dagel gick igenom tre olika strategier som ger 25.000 kronor i månaden i utdelning.

Om det var oroliga chefer eller missnöjda anställda som drev läsningen är oklart men en gen omgång av chefernas nio vanligaste misstag som får de bästa anställda att säga upp sig klickades ordentligt.

Mitt i den politiska oron ville läsarna också veta varför italienska myndigheter börjat jaga turister som paxar platser på stranden.


Innehåll från Prostatype GenomicsAnnons

Gentest och AI ger bättre beslutsunderlag vid prostatacancer

Varje år får ungefär 1,3 miljoner män jorden runt diagnosen Prostatacancer, i Sverige drabbas årligen ca 10.000 män. Hittills har det saknats exakta metoder för att avgöra hur farlig cancern är och hur den bäst behandlas. Prostatype är ett nytt genetiskt test som använder artificiell intelligens för att bättre bedöma vilken behandling som passar den enskilda patienten.

Prostatacancer är den vanligaste cancerformen hos män i västvärlden och en växande sjukdom i många länder. I de fall initiala tester visar på att patienten har en mindre aggressiv cancer räcker det ofta med regelbundna kontroller. Tumören finns där, men utvecklas så långsamt att den inte kommer att påverka patientens livskvalitet i någon större utsträckning under dennes livstid. De patienter som lider av ett mer aggressivt sjukdomsförlopp får ofta behandling i form av operation eller strålning, med tillhörande biverkningar och kraftigt sänkt livskvalitet.

Gentestet Prostatype finns tillgängligt för patienter och läkare, läs mer här.  

– Svårigheten idag är att välja rätt behandling för alla de som ligger i gråzonen. Ungefär 70 procent av alla patienter ligger i låg- och mellanrisksegmentet, och där kan testet Prostatype ge en objektiv bedömning av hur aggressiv cancern är, och därmed ett individanpassat beslutsunderlag avseende vilken behandling som ska väljas, säger Fredrik Persson, VD på Prostatype Genomics.

Prostatype är ett marknadsgodkänt gentest som identifierar patientens genetiska fingeravtryck genom att via vävnadsprov mäta information från cancerstamcellens gener. Resultatet ger en unik bild av hur aggressiv cancern är vilket minskar risken för över- eller underbehandling. Externa valideringar visar att Prostatype omklassificerar cancerns aggressivitet i hela 35 procent av alla granskade sjukdomsfall.

Prostatype Genomics noterades i November 2020 på Nasdaq First North Growth Market, och marknadsför idag testet i Norden och på ett antal nyckelmarknader i Europa.

 – Under första halvåret 2022 kommer vi att intensifiera marknadsbearbetningen i Storbritannien, Tyskland, Spanien och Italien. Vi har nu också kommit en bra bit på vägen med att förbereda vår kommande lansering i USA. Den affärsmodell vi erbjuder är mycket lönsam för både Prostatype Genomics och våra samarbetspartners, men också för vården som helhet då besparingarna för minskad överbehandling är avsevärda, det är en verklig win-win, avslutar Fredrik Persson.

Läs mer om varför Prostatype Genomics är ett spännade företag att investera i här. 

Om Prostatype Genomics  
Prostatype Genomics grundades 2007 och har utvecklat Prostatype, en färdig gentestprodukt som finns tillgänglig för patienter och behandlande urologer som ett kompletterande beslutsunderlag inför frågeställningen behandling eller inte behandling av prostatacancer. Testet är utvecklat av en forskargrupp på Karolinska Institutet och tillhandahålls av Prostatype Genomics AB. Prostatype Genomics är noterat på Nasdaq First North Growth Market, kortnamn PROGEN.

Lär dig mer om Prostatacancer hos Cancerfonden.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Prostatype Genomics och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?