Di:s mest lästa artiklar 2016

Det amerikanska presidentvalet och den brittiska folkomröstningen dominerade läsartoppen under det gångna året. Men Di:s läsare ville också veta hur de kan bli ekonomiskt oberoende på utdelningar och hur de ska göra för att behålla sina bästa anställda.

USA-valet, Brexit och Di:s analytiker Magnus Dagels tips om hur du bli ekonomiskt oberoende toppade läsningen på Di.se under 2016.
USA-valet, Brexit och Di:s analytiker Magnus Dagels tips om hur du bli ekonomiskt oberoende toppade läsningen på Di.se under 2016.

Listan över årets mest lästa artiklar domineras av politik. Sex av tio artiklar handlade om den blivande presidenten Donald Trump eller den brittiska folkomröstningen om att lämna EU.

Allra mest lockade investerarikonen Warren Buffets avhyvling av Donald Trump. Oraklet från Omaha sågade bland annat Trumps affärsbakgrund vid fotknölarna och påpekade bland annat att det är märkligt att Donald Trump skryter om sina konkurser.

”Å andra sidan känner jag ingen annan som gjort sex konkurser heller”, sa Warren Buffet.

Även den tidigare statsministern Göran Perssons axelryckning inför Donald Trump i Vita huset lockade till läsning, liksom en amerikansk experts genomgång av anledningarna till att republikanen kan bli kortvarig på presidentposten.

Den inhemska politiken kvalar in på topplistan med två artiklar. Läsarna ville veta vad det amerikanska valet kan betyda för Sverigedemokraterna och villken partiledarna som väljarna tror bäst förstår dem.

Livebevakningen av den brittiska valvakan efter brexit-omröstningen och den tidigare statsministern Carl Bildts debattartikel om vad utträdet betyder för Europa pockade också på uppmärksamheten.

Men Di:s läsare var nästa lika sugna på att läsa om portföljerna som fungerar bättre än en Triss-lott. Di:s Magnus Dagel gick igenom tre olika strategier som ger 25.000 kronor i månaden i utdelning.

Om det var oroliga chefer eller missnöjda anställda som drev läsningen är oklart men en gen omgång av chefernas nio vanligaste misstag som får de bästa anställda att säga upp sig klickades ordentligt.

Mitt i den politiska oron ville läsarna också veta varför italienska myndigheter börjat jaga turister som paxar platser på stranden.


Innehåll från Range RoverAnnons

Laddad för långresor

Laddhybriderna har tagit ett stabilt grepp om den svenska bilmarknaden.

Ett av de bilmärken som ligger långt framme är brittiska Land Rover.

2020 är året när laddbara bilar på allvar började breda ut sig på de svenska vägarna. Hittills i år har 77 000 laddbara bilar registrerats, vilket gör att andelen nyregistrerade laddhybrider ökat med hela 158 procent jämfört med 2019. 

Enbart under november månad motsvarade hybridmodellerna 38,7 procent av samtliga nyregistreringar av personbilar i Sverige. Det visar att försäljningen av laddbara bilar nu är större än både bensin- och dieselbilar.

Tweed och teknologi

Det brittiska bilmärket Land Rover står med bakhjulen fast förankrade i en tradition där bra komfort och trygg fyrhjulsdrift alltid har varit en framgångssaga.

Samtidigt snurrar framhjulen nyfiket mot den nya tidens smarta och säkra suv, klädd i lika delar elegant brittisk tweed och teknologi.

Den snabba och stora efterfrågan på laddhybrider gör nu att hela bilmärkets Range Rover-familj i dag även finns med förfinad elkraft.  En av modellerna är Range Rover Evoque, som med sina läckra linjer blivit en ständigt återkommande prisvinnare sedan den första gången introducerades för exakt tio år sedan.

Modellen som gillar både stad och landsbygd

Hybridversionen Range Rover Evoque PHEV lanserades tidigare under året. Med den här plug in-hybriden går det att rulla upp till 55 kilometer på ren eldrift. 30 minuter tar det sedan för att ladda batteriet upp till 80 procent med hjälp av en DC-snabbladdare. 

Allt om Range Rovers elkraft här 

Genom att kombinera den klassiska förbränningsmotorn med en modern elmotor skapas en dynamik ur det bästa av två olika tekniker. I standardkörläget kombineras bensin- och eldrift. I EV-läget rullar Range Rovern på ren eldrift. Övergången mellan motorerna sker i det närmaste sömlöst – och gör att Range Rover Evoque PHEV med sin fyrhjulsdrift glider fram på både snöfria stadsgator och över decimeterdjupa vita vintervidder. Alldeles oavsett om du väljer att köra mer eller mindre ljudlöst.

Land Rover erbjuder en mängd olika alternativ för laddning, antingen om du parkerar hemmavid eller är på väg runt riket. Med en mode 2-laddkabel görs den längre fulladdningen över natten, och med en installerad laddbox därhemma nås full laddning efter bara drygt två timmar.

Vanliga frågor och svar om hybridbilar 

Sofistikerat kraftfull

När det kommer till kombinationen kraftfullhet och nyskapande har Range Rover Sport blivit en ikonisk modell ända sedan lanseringen för 16 år sedan. 2018 rullade den första gången ännu tydligare mot framtiden som plug-in hybrid. 

Innanför ett sofistikerat yttre väntar 404 hästkrafter i ett sportigt paket – fördelade på bensinmotorns 300 hk i kombination med en elmotor på 85 kW. Elmotorn ger upp till 51 kilometer utsläppsfri bilkörning. 

I standardutrustningen på hybridmodellen av Range Rover Sport ingår bland annat ett Drive-paket som innehåller en rad funktioner för att göra vinterresan både tryggare och säkrare; som trötthetsvarnare, övervakning av döda vinkeln och avläsare av vägskyltar. 

Uppvärmd framruta och uppvärmd ratt är några andra detaljer som är med och skapar den ombonade känsla det är att ta plats och sjunka ner i förarsätet på väg mot ännu en resa.

Komponenter som kvalitet, komfort och köregenskaper genomsyrar både Range Rover Sport PHEV och Range Rover Evoque PHEV. Just nu erbjuds många specialpaketerade Signature-modeller för den svenska marknaden till attraktiva priser. 

Mer om kampanjen här för privatpersoner 

Mer om kampanjen här för företag 

Mer från Range Rover

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Range Rover och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?