ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Di:s experter: Hög tid att rusta för ekonomisk höststorm

  • Foto: TT

Se över risknivån i sparandet inför höststormarna, städa upp bland vardagsutgifter och granska barnens försäkringsskydd.

Det är några av ämnena i det nya avsnittet av podden Smarta Pengar med Di:s Jenny Petersson och Hans Bolander.

Hur sommarens oro på finansmarknaderna påverkar fondportföljer och sparande diskuteras i höstens första podd.

”Det är lätt att oroas över handelskrig, Trumps utspel, Brexit och en försvagad konjunktur. Ett sätt att sänka risken, men ändå få avkastning, är välja fonder med företagsobligationer”, säger Hans Bolander.

Andra alternativ är aktiefonder inriktade på defensiva aktier inom skog, fastighet och livsmedel.

Sommarens bästa besked för bostadsägare är signalerna om att räntehöjningar skjuts på framtiden. Det bidrar till att ge en skjuts uppåt på bostadspriserna.

Jenny Petersson slår ett slag för en viktig försäkringskoll inför skolstarten.

”Många tror att barn har ett fullgott skydd genom kommunens eller skolans försäkring, men det stämmer inte. En barnförsäkring är något jag tycker att man ska lägga pengar på”, säger hon.

Under sommaren har Smarta Pengar fått svart på vitt att inflationen är långt ifrån död, och att den svaga kronan känns. Grönsaker på hemmaplan och restaurangbesök utomlands frestar på plånboken.

”Ta med en välfylld kylväska om du åker med familj till danska Legoland. En lunch för två kan lätt gå på 500 kronor”, säger Jenny Petersson, om en av semesterns lärdomar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer