ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Analyspodden

Di:s expert: Hopp om börsen – trots dystra signaler

Det finns hopp för börsen, även om dystra konjunktursignaler duggar tätt. Det säger Ulf Petersson i veckans avsnitt av Analyspodden.

I veckans avsnitt av Analyspodden, Di:s podd om börs och makro, diskuterar Felicia Åkerman och Ulf Petersson börsutsikterna.

Huruvida ekonomin har mjuklandat eller om vi bara har sett början tvistar de lärde om, men Ulf Petersson får positiva signaler när han pratar med folk på marknaden.

”Marknaden är ganska optimistisk om börsen de kommande månaderna. Vi är inne i en traditionellt stark period, börsen brukar gå som bäst från nu och några månader framåt”, säger han.

I veckans nyhetsflod har han också hittat en aktie som lockar till köp. Clas Ohlsons rapport lovade gott, tycker han, och vd:n Lotta Lyrå får lovord.

”Även i en svag marknad finns det varumärken som går bra, det finns till och med fysiska klädkedjor som går riktigt bra”, säger Ulf Petersson.

Felicia Åkerman blickar i podden framåt mot en makrointensiv vecka med räntebesked från Federal Reserve och ECB.

”Ingen av dem väntas komma med någon förändring av räntan, men presskonferenserna blir intressanta att följa”, säger hon.

Dessutom är det val i Storbritannien, och utgången är viktig för den fortsätta utvecklingen för brexit. Men hur det än går får vi leva med brexit länge.

”Vi har åratal av brexitförhandlingar framför oss. Men kanske kan vi stänga första kapitlet”, säger Felicia Åkerman.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer