1515
Annons

Di:s Dubbelutmaning: Förkylning och skador stoppar två lag

De två andra lagen som accepterat Di:s och Vasaloppets dubbelutmaning kommer inte till start. Två förkylningar och en benskada stoppar dem – men de vittnar ändå om bättre sammanhållning och mer träningmotivation efter att ha satsat hårt. Nu satsar de mot skidstafetten i stället.

Team Ekan värmer upp inför första delen av dubbelutmaningen; Vasakvartetten.
Team Ekan värmer upp inför första delen av dubbelutmaningen; Vasakvartetten.Foto:Hampus Andersson

Totalt var det tre lag som nappade på Di:s och Vasaloppets dubbelutmaning – och som både ska springa Vasakvartetten nu i helgen och åka Vasaloppsstafetten i mars nästa år. Men två av lagen kommer inte till start under lördagen. 

En fraktur i benet på lag Immuneeds lagledare Sara Mangsbo satte käppar i hjulet för deras medverkan. 

”Det känns väldigt tråkigt. Men vi får satsa på skidorna i stället”, säger hon.

Sara Mangsbo hade planerat att även köra Cykelvasan redan förra helgen, och det var medan hon tränade på sin mountainbike som skadan uppstod. 

Men trots att det inte blev någon tävling nu i höst tycker Sara Mangsbo att de fått ut flera positiva delar av att ha anmält sig till tävlingen. 

”Under sommaren när vi skulle vara med har det varit väldigt roligt att prata om det. Alla satte också i gång och tränade. Det har fått oss mer sammansvetsade och fått oss att prata om andra saker än jobbet”, säger hon. 

Men det är inte bara Sara Mangsbo som upplevt att hård träning också kan medföra skador. Hon vittnar om att flera i laget känt av löpningen i knäna.

”Det har fått oss att förstå att det är en väldigt utmanande tävling. Den insikten är rätt utmanande i sig självt”, säger hon. 

Även lag Profuiterna stoppas, men av två förkylningar. 

“Det kan väl bli så när man tränar mycket. Vi har försökt få tag på ersättare i sista stund men det har inte gått”, säger Ebba Löfblad från Profuiterna, som åkte hem från Dalarna redan på fredagen. 

Men helgens bakslag stoppar inte lag Profuiterna. 

“Vi får satsa på stafettvasan i stället”, säger Ebba Löfblad. 

Ebba Löfblad vittnar om att sammanhållningen på bolaget är god, och att de gillar att göra saker tillsammans. Därför var Dubbelutmaningen något som föll dem i smaken.

“Och vi kommer fortsätta i den andan”, säger hon.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?