ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Diplomatgruppen växer med förvärv

  • STRATEGISK AFFÄR. Diplomatgruppen, med vd:n Oscar Hyleen, köper kommunikationsföretaget Strateg marknadsföring Foto: Joey Abrait

Diplomatgruppen köper den Örebrobaserade kommunikationsbyrån Strateg Marknadsföring med 40 medarbetare.

Därmed blir det en av landets största kommunikationsbyråer.

Diplomatgruppen, med vd:n Oscar Hyléen, kommer efter förvärvet av Strateg Marknadsföring att öka sin årsomsättning från 90 miljoner kronor till 140 Mkr. Och antalet anställda går från 65 till drygt 100 personer. I och med affären blir byrån en av landets största kommunikationsföretag efter bolag som Hallvarson & Halvarson, Prime, och Gullers Grupp.

Att valet föll på Strateg Marknadsföring i Örebro handlar om att byrån, som framför allt jobbat med företagskommunikation, vill bli bättre på sitt digitala erbjudande. Örebrobolaget har en rad utvecklare och digitala kreatörer på lönelistan.

"Vår bransch går igenom en stor omställning. Vi ser både konsolidering i marknaden men också förändringar till följd av digitaliseringen", säger Oscar Hyléen och syftar på att konkurrenter som Gullers Grupp och Hallvarson & Halvarson under det senaste året köpt på sig en rad byråer.

Fredrik Vannestål, vd på Strateg Marknadsföring, tar plats i Diplomatgruppens styrelse och behåller ett ägande i Örebrobolaget.

Samtidigt säljer tre ägare över 50 procent av Strateg Marknadsföring till Diplomatgruppen mot en ersättning i kontanter.

Diplomatgruppen som sedan tidigare äger kommunikationsrådgivaren Diplomat Communications, varumärkesbyrån Youme Agency, digitalbyrån Repeat Studio och innehållsbyrån Tale vill nu fortsätta att växa.

”Jag ser ett bra momentum just nu”, säger Oscar Hyléen.

Diplomat Communications startades 2003 och ägs av de tre grundarna Gunnar Sonnesson, Anders Oremark och Björn Nyblom. Vd:n Oscar Hyléen, Diplomat Communications vd Sonja Rasin, kreatören Pär Persson och rådgivaren Anna-Karin Hedlund är också delägare.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies