Annons

Diös ökade hyresintäkterna – höjer utdelningen

Fastighetsbolaget Diös hyresintäkter uppgick till 437 miljoner kronor i det fjärde kvartalet (332).

Driftöverskottet blev 266 miljoner kronor (195) och förvaltningsresultatet uppgick till 197 miljoner (132). 

Bild:Håkan Wike

Värdeförändringarna på fastigheter summerade till 65 miljoner kronor (181), medan värdeförändringarna på derivat redovisades till 6 miljoner kronor (17).

Efter skatt blev resultatet 256 miljoner kronor (266).

En utdelning om 2,90 kronor per aktie föreslås för helåret 2017 (2,00).

Fastighetsbolaget Diös ska kunna stärka sin uthyrningsgrad ytterligare från nuvarande 91 procent, skriver vd:n Knut Rost i bokslutet för 2017.

"Jag är övertygad om att uthyrningsgraden kommer att stärkas ytterligare", skriver han och påpekar även att nettouthyrningen under det gångna helåret var 55 miljoner kronor (26), ett "nytt rekord".

"Med ett starkt 2017 i ryggen, och vår ständiga strävan att bli bättre, ska vi fortsätta leverera ett ökat kassaflöde och en attraktiv avkastning till våra aktieägare även 2018", skriver han vidare efter att en utdelningshöjning till 2:90 kronor per aktie föreslås för 2017 (2:00).


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?