1515
Annons

Digital rekrytering hett på Gasellträff

Digitalisering gör att allt fler företag är beredda att anställa utan att träffa kandidaten. Det berättade Tobias Lindfors, vd för Student Consulting, på Gasellträffen i Malmö.
”De personliga egenskaperna blir allt viktigare”, säger han.

REKRYTERING. Tobias Lindfors, vd för och grundare av Student Consulting, berättar om en ny verklighet.
REKRYTERING. Tobias Lindfors, vd för och grundare av Student Consulting, berättar om en ny verklighet.Bild:Daniel Nilsson

När Di:s Gasellturné på tisdagen nådde Malmö handlade en stor del av eftermiddagens diskussioner om att rekrytera rätt för framtiden. Publiken fick lyssna till Tobias Lindfors, vd för och grundare av bemannings- och rekryteringsföretaget Student Consulting, som har specialiserat sig på rekrytering och bemanning genom studenter, akademiker och unga.

Tobias Lindfors berättade om hur han sedan slutet av 1990-talet arbetat med att få studenter och unga i arbete.

”Vi var tidigt ute och var med om att skapa anställningsformen studerandeanställning”, säger han.

Student Consulting, med Rune Andersson som storägare, arbetar med att kombinera det fysiska mötet med en digital matchning.

Till exempel lanserade man redan 2005 konceptet med video-cv.

”Vi såg tidigt att våra kandidater inte konkurrerar med 15 års erfarenhet, de konkurrerar med sin personlighet och en personlig erfarenhet. Våra kandidater har studerat och har inte så mycket att sätta på sitt cv, därför ville vi skapa ett kompletterande moment”, säger Tobias Lindfors.

Student Consulting har fler än 2 500 kunder på 150 uppdragsorter i Sverige, Norge och Danmark. Enligt Tobias Lindfors är personliga egenskaper något som allt fler företag tittar på.

Genom tester vill Student Consulting låta kandidater hitta jobb som passar just de personliga egenskaperna i högre utsträckning.

”Vi ser att fler och fler företag är beredda att faktiskt anställa utan att fysiskt träffa den sökande”, säger han.

Under vårens Gasellträffar tävlar tio företag om att vinna Gasellsprånget, vilket innebär att företaget anses ha potential att bli en Supergasell i framtiden.

I Malmö ställdes Sensative, som utvecklar smarta och tunna sensorer för det uppkopplade hemmet, mot Cool Minds, som är ett lek- och kunskapsland som vill stimulera ungas lärande, främst inom naturvetenskapliga ämnen.

Sedan publiken hade röstat var det Sensative som tog hem segern och har chans att gå vidare till finalen i Göteborg den 1 juni.

 


”Vi lever i en stor ovisshet”

Skenande priser och leveransproblem sätter allt mer käppar i hjulen för Sveriges snabbväxande Gasellföretag. 

”Vi lever i en stor ovisshet. Det är ganska tufft nu”, säger Lars Olof Holm, vd på Svensk Elkraftsentreprenad och Östergötlands Gasellvinnare 2021.

Martin Blomquist, Anders Svensson och Lars-Olof Holm på Svensk Elkraftsentreprenad.
Martin Blomquist, Anders Svensson och Lars-Olof Holm på Svensk Elkraftsentreprenad.Foto:Jesper Frisk

Redan under pandemin drog priser på råmaterial och insatsvaror iväg på många håll. Samtidigt uppstod flaskhalsar i frakt- och logistikkedjor världen över. Med kriget i Ukraina har den utvecklingen bara förvärrats ytterligare. Många av Sveriges snabbväxande Gasellföretag har nu fullt upp med att parera och kompensera för skenande materialpriser.

”Vi lever i en stor ovisshet. Det är ganska tufft nu”, konstaterar Lars Olof Holm, vd på Svensk Elkraftsentreprenad,  Östergötlands Gasellvinnare 2021.

”Vissa material är det en väldig prisstegring på, som kabel, stål och koppar.”

”Kabel får vi i dag bara dagspriser på. Leverantörerna kan inte ge några offerter med längre giltighetstider. Köper vi i dag får vi ett pris. I nästa vecka kan det vara ett helt annat pris”, förklarar Lars Olof Holm. 

Di genomförde nyligen en enkät bland Gasellföretagare. Flera av de svarande vittnar om att en brist på material har börjat uppstå i spåren av kriget och störningar i leveranskedjorna, vilket har fått flera företag att bunkra material för att kunna fullfölja inplanerade jobb. Flera svarande företagare nämner också en oro för stigande inköpspriser samtidigt som räntorna är på väg upp, vilket skulle kunna få en avkylande effekt när företagen samtidigt tvingas ta mer betalt för sina uppdrag.

Lars Olof Holm på Svensk Elkraftsentreprenad har nu också fullt upp med att försöka parera och kompensera för alla kostnadsökningar.

”Vi för en dialog med våra kunder och beställare som vi tycker ska ta sin del av ansvaret i det här läget.”

Svensk Elkraftsentreprenad har enbart affärer med offentlig upphandling vilket gör det extra knepigt.

”Ta en kund som Eon, de ser vi höja sina priser ut mot sina kunder. Då känner jag att de också ska vara beredda att betala prishöjningen på vår sida. Men det är svårt i en offentlig upphandling med anbud till fast pris. Vi för som sagt en dialog om hur det kan hanteras. Men vi har inte kommit överens ännu”, säger Lars Olof Holm.

Han hoppas dock kunna komma överens om någon typ av justering av kostnadsnivåerna i projekten som bolaget redan har och likaså i nya projekt vartefter. Det handlar om relativt stora differenser. Priserna på högspänningsapparater har stigit uppemot 20 procent, ger han som ett exempel.

”Ja, alla priser är upp. Det enda som släpar efter är lönerna, de har inte dragit iväg. Men de är en väldigt liten del av totala kostnaden i våra projekt.”

Än så länge upplever inte Svensk Elkraftsentreprenad några akuta leveransproblem.

”Däremot har leveranstiderna på elektronikprodukter gått från 6 veckor till uppåt ett halvår. Det är besvärligt.”

Företaget har inte heller möjlighet att bunkra upp material.

”Det är ytterst små mängder vi skulle kunna köpa i förtid eftersom vi inte vet omfattningen i kommande projekt. Även om vi skulle kunna göra det rent ekonomiskt vet vi inte vad som kommer att gå åt”, förklarar Lars Olof Holm.

För jämtländska Gasellvinnaren Thuvi Bygg var de skenande priserna en huvudvärk redan i höstas. På ett knappt halvår hade då virkespriserna dubblats för företaget. En inte helt lätt situation när priset redan är överenskommet med kunden.

”Får man en offert på virke i dag är offerten giltig i 1-2 dagar. Normalt sett är den giltig i 30 dagar, men nu kan virkespriserna höjas över en natt”, förklarade vd Mattias Thuresson.

Eftersom delägarna anade att en prisuppgång skulle komma köpte man upp mycket virke innan den värsta höjningen.

”Vi bunkrade innan. Det är klart att det slår en del, men det ska vi nog klara”, förklarade Joakim Vikén, delägare i Thuvi Bygg i höstas.

Erik Blom på Snickar Erik Blom.
Erik Blom på Snickar Erik Blom.Foto:Amanda Lindgren

En som dock rider ut prisstormarna bra, så här långt, är Erik Blom på Snickar Erik Blom i Järvsö och Gasellvinnare i Gävleborg. 

”Visst har materialpriserna dragit iväg. Men kunderna är också medvetna om det. Jag för över alla prisändringar direkt på kund”, förklarar han.

”Jag har inga fasta priser utan bara löpande jobb. Jag har en tät dialog med kunderna hur läget är. Det är ju dagspriser på en del grejer nu. Ändrar sig materialpriserna ser jag till att det följer med till kund.”

Materialtillgången har inte heller varit några problem för Snickar Erik.

”Än så länge har det fungerat. Jag har fått tag på allt jag vill ha”, säger han och fortsätter:

”Men jag får se hur det ser ut längre fram. Som isolering för att gjuta plattor, det har det varit en del krångel med att få fram redan. Så vet jag att jag har ett sådant projekt på gång så kan det hända att jag lägger på lager, i fall det blir brist. Det blir ju jättebesvärligt om man inte skulle få tag på det. Om man inte kan gjuta plattan så kommer man ingenstans med att bygga hus”, konstaterar Erik Blom.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?