ANNONS:
Till Di.se
Start Nyheter

Didner & Gerge köper ännu mer i kritiserade bolaget

  • Didner & Gerge, med grundarna Adam Gerge och Henrik Didner Foto: Jack Mikrut

Fondproffsen Didner & Gerge har seglat upp som storägare i det hårt kritiserade bolaget.

”Aktien är relativt billig”, säger Henrik Didner till Di.

Didner & Gerges aktiefond har nu köpt aktier i Telia fyra månader i rad, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Under augusti köpte fonden ytterligare 6,5 miljoner aktier. Därmed kontrollerar Didner & Gerges aktiefond över 0,5 procent av bolaget och aktieposten är värd över 900 miljoner kronor.

Henrik Didner pekar på att det knappast saknats negativa nyheter kring Telia de senaste åren, men att bolaget sakta men säkert jobbat sig igenom problemen i de forna Sovjetstaterna.

”Vi har en viss vurm för bortglömda aktier där det endast kommer negativa nyheter, men där det finns en bra kärna”, säger Henrik Didner.

Telias aktie har inte varit någon solskenshistoria sedan noteringen år 2000. Men i år är aktien upp med 3,7 procent, strax under Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30.

”Hela portföljen kan inte bestå av aktier som Telia, men man får nosa lite. Vi tror att aktien är relativt billig jämfört med andra aktier”, säger Henrik Didner.

Någon kursraket räknar man dock inte med att Telia ska bli.

”Nej, absolut inte. Men vi tror att bolaget har en stark kärnverksamhet vilket ger kurspotential”, säger Henrik Didner som inte vill ange en specifik riktkurs.

”Vi följer utvecklingen hela tiden. När aktien är rimligt värderad släpper vi den.”

På marknaden har det ryktats om att finansmannen Christer Gardell och hans aktivistfond Cevian är på väg in som ägare i Telia, något som Di har rapporterat om. Men det är ingen faktor som Didner & Gerge tagit ställning till i samband med investeringen i Telia.

”Vi brukar inte fundera så mycket på sådant, man ska vara försiktig med det. Men det är klart att en aktie brukar hoppa till om han köper in sig”, säger Henrik Didner.

Didner & Gerges aktiefond tillhör de aktivt förvaltade fonder som kontinuerligt överträffar index. De senaste fem åren har fonden stigit över 115 procent enligt fondanalyssajten Morningstar.

Tyck till