Annons

Diadrom höjer utdelningen

First North-listade Diadrom redovisar en omsättning på 17,0 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017 (13,6).

Rörelseresultatet (EBIT) uppgick till 2,8 miljoner kronor (2,2) och rörelsemarginalen blev 16,7 (16,3) procent.

För helåret 2017 blev resultat efter skatt 7,3 miljoner kronor (5,5), motsvarande en vinst per aktie om 1:00 kronor (0:75).

Styrelsen kommer att föreslå årsstämman den 15 mars 2018 en utdelning om 0:90 kronor per aktie (0:75).

Bolaget uppger sig stå starkt inför 2018. Positivt är att fordonsindustrin genomgår en snabb och mycket investeringsintensiv förändringsprocess.

"Men även om utgångsläget är väldigt bra så står vi också inför stora utmaningar. De största utmaningarna just nu är att rekrytera och behålla kompetenta medarbetare och att vår växande organisation måste hantera mer komplexa projekt och leveranssituationer", heter det.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?