1515

Diadrom åker på extra kostnader

First North-bolaget Diadrom kommer med stor sannolikhet att ta extra kostnader under det tredje kvartalet 2018. Bolaget bedömer att rörelseresultatet för detta kvartal kommer att uppgå till cirka 0,3 miljoner kronor, jämfört med 1,8 miljoner kronor motsvarande period 2017.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Kostnaderna är i första hand kopplade till hårdvaruproblem i ett större projekt i dotterbolaget Diadrom Systems. Även ett antal projektomställningar och nyrekryteringar i anslutning till sommaren påverkar resultatet negativ under tredje kvartalet.

Förhandlingar med leverantören av hårdvara i det specifika projektet pågår gällande ersättning för den uppkomna situationen.

"Vi är i slutfasen av ett större och tekniskt avancerat projekt som stött på tekniska problem. Det är framför allt på hårdvarusidan där problem uppstått, vilket också lett till merarbete och förseningar på mjukvarusidan. Det är beklagligt men vi gör vårt yttersta för att komma till rätta med problemen snarast och utan skada för kund", säger Diadroms vd Henrik Fagrell. 

Alla siffror är preliminära och kommer att fastställas i delårsrapporten för det tredje kvartalet som enligt plan kommer att publiceras den 19 oktober.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?