1515

Di Weekends omslag utsett till årets bästa

Di Weekends omslag med SAS dåvarande vd Rickard Gustafson kammade på onsdagen hem priset som Årets omslag på den årliga Tidskriftsgalan.

”Vi är väldigt stolta och glada”, säger redaktör Maria Lindholm

Foto:Jesper Frisk

Di Weekends omslag från oktober i fjol sammanfattar flygbolagens avgrundsdjupa kris under pandemin. Här sitter dåvarande SAS-vd:n Rickard Gustafson i ett tomt flygplan bredvid rubriken ”Vi hade ingen krisplan”. I intervjun med Di:s reporter Göran Jonsson erkände SAS vd att flygbolaget inte hade en aning om hur det skulle agera om till exempel en pandemi skulle stoppa allt flygande i världen.

Omslaget blev mycket uppmärksammat för sin form och på onsdagen utsågs det till Årets omslag i svenska tidskriftsvärlden. 

”Ett riktigt bra omslag ger läsaren en direkt känsla och ett tydligt budskap. Årets omslag är just ett sådant: vi blir påminda om att det osannolika faktiskt hände och att pandemin påverkade hela världen - genom en effektfull bild på SAS VD i ett helt ödsligt flygplan”, heter det i juryns motivering.

Di Weekends redaktör Maria Lindholm ser priset som ett resultat av ett långsiktigt arbete.

”De senaste åren har vi satsat särskilt på omslagsform och foto och det här är ett kvitto på att det har gett effekt”, säger hon.

Maria Lindhom lyfter fram det vinnande bidraget som ett utmärkt exempel på grupparbete.

”Vi pratade på redaktionen om vad fotografen Jesper Frisk skulle kunna fotografera ute på Arlanda, sedan tar han en fantastisk bild. Layoutansvarige Johan Persson gjorde formen och vi provade olika citat och rubrikplaceringar innan vi blev nöjda”, berättar hon.

Lika glad som Di Weekend är chefredaktör Peter Fellman. 

”Jag är så otroligt stolt över att vi har så kompetenta journalister på Dagens industri”, säger han.

Tidskriftspriset är branschens finaste utmärkelse och delas ut i tio olika kategorier, däribland Årets omslag. Priset tilldelas den tidning som senaste året publicerat ett omslag av ”hög och bestående kvalitet”. 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?