1515
Annons

Di utökar rådgivningen kring börs och aktier

Dagens industris läsarintresse för börs och aktier har alltid varit stort men accelererat i en snabb takt de senaste åren. 

Därför ökar vi nu vår redaktion för att ännu snabbare kunna leverera kvalificerad rådgivning och analys.

Under våren 2022 bygger vi ut vår åtta personer starka avdelning för börs- och makroanalys med fyra nya börsanalytiker med fokus på marknadsnära och snabb aktieanalys.
Under våren 2022 bygger vi ut vår åtta personer starka avdelning för börs- och makroanalys med fyra nya börsanalytiker med fokus på marknadsnära och snabb aktieanalys.Foto:Joey Abrait

Framgång är ingen slump, är en slogan Dagens industri använt sig av genom åren.

För oss som ledande ekonomitidning har Stockholmsbörsen och en nära bevakning av bolagen på den utgjort ett mycket viktigt ben i Dagens industris journalistiska DNA alltsedan 1980-talet.

På börsen finns många av de traditionella bolagen som utgör stommen i det svenska näringslivet, men där finns också kapitalet som kan vara med och bygga unga bolag till nya jättar.

På senare år har vi sett att intresset bland Dagens industris läsare för börs och aktier fortsätter att växa till nya toppnivåer. Samtidigt är tonläget kring börsen högt i allehanda aktieforum, sociala medier och i det dagliga samtalet i samhället.

Vi ser att behovet av snabb, kvalificerad och rådgivande journalistik blir allt viktigare tillsammans med den fördjupade bevakning av börsbolagen läsarna redan får via Dagens industri. 

Därför investerar vi i år i börsinnehållet för att möta efterfrågan på rådgivande aktiejournalistik. Under våren 2022 bygger vi ut vår åtta personer starka avdelning för börs- och makroanalys med fyra nya börsanalytiker med fokus på marknadsnära och snabb aktieanalys. 

”En initierad bevakning av aktiemarknaden är en av Di:s hörnpelare. Med en utökad analysgrupp ser vi möjligheter att locka läsare från nya målgrupper samtidigt som vi ökar värdet för befintliga prenumeranter”, säger Love Strandberg som blir ansvarig för den nya satsningen tillsammans med Dagens industris analysredaktör Olof Sandström.

Syftet med förstärkningen är att ytterligare vässa Dagens industris börsinnehåll på nätet med snabb och smart aktierådgivning med hög kvalitet till våra prenumeranter.

”Syftet med Di:s analysjournalistik är att ge Di:s läsare vägledning och fördjupning. Vi ska förklara, belysa de viktigaste detaljerna och när det är befogat ge tydliga råd”, säger Olof Sandström.

Med Dagens industri som verktyg för dig som placerare ska framgången på börsen nämligen inte vara en slump, utan med oss ska du ha ett uppdaterat och initierat beslutsunderlag för dina placeringar. 

För Dagens industris tydliga målsättning är att bli en del av våra läsares framgång.

Jonas Jonsson

Redaktionschef

P.S. Är du vår nya medarbetare i den här satsningen, klicka på länken här. D.S. 

 


Andersson: Ser fram emot att träffa Erdogan

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan signalerar inga framsteg för den svenska Natoansökan, efter ett telefonsamtal med statsminister Magdalena Andersson.

Nästa vecka träffas de och andra allierade ledare vid Natotoppmötet i Madrid.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och statsminister Magdalena Andersson (S).
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan och statsminister Magdalena Andersson (S).Foto:Markus Schreiber; Maria Davidsson/TT

Magdalena Andersson (S) beskriver lördagens telefonsamtal med den den turkiske presidenten som ”bra”.

”Enades om vikten av att göra framsteg inför Nato-toppmötet i Madrid nästa vecka, där jag ser fram emot att träffa president Erdogan och andra allierade ledare”, skriver Andersson på Twitter.

Erdogan upprepade i samtalet att ”Sverige bör vidta åtgärder angående sådana grundläggande frågor som att bekämpa terrorism”, skriver det turkiska presidentkansliet på Twitter.

Den turkiske presidenten upprepade också att Sverige bör göra konkreta förändringar i sin attityd mot den kurdiska gerillaorganisationen PKK samt det syriskt-kurdiska partiet PYD och dess väpnade gren YPG.

Erdogan framhöll att Turkiet inte sett några konkreta åtgärder från Sverige för att bemöta Turkiets oro.

PKK är terrorstämplat av Turkiet, EU och USA. Sverige, USA och EU klassar inte YPG som terrorister, men Turkiet likställer YPG med PKK.

Erdogan uttryckte också förväntningar på att Sverige ska tillmötesgå Turkiets begäran om att kurder ska utlämnas och att restriktionerna för vapenhandel ska upphävas. Han betonade i samtalet att Turkiet vill se ”bindande åtaganden i dessa frågor tillsammans med konkreta och tydliga åtgärder”.

TT söker statsminister Magdalena Andersson för en kommentar.

Även Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg har haft ett ”bra telefonsamtal” med president Erdogan om Sveriges och Finlands ansökningar om medlemskap i försvarsalliansen”, skriver han på Twitter på lördagen.

”Vi enades om att fortsätta samtalen i Bryssel och Madrid nästa vecka”, fortsätter Stoltenberg.

Mötet i Madrid börjar på tisdag, då förhoppningarna varit att de svenska och finländska ansökningsprocesserna skulle kunna gå i mål.

Samtliga 30 medlemsländer måste säga ja för att Sverige och Finland ska släppas in, men Turkiet förhalar och har ställt en rad krav för att säga ja.

Finlands president Sauli Niinistö sade i tisdags att det är inte troligt att man kommer att nå någon lösning före mötet i Madrid. De två länderna kommer inte lyckas komma överens med Turkiet i de pågående förhandlingarna innan dess, tror presidenten.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?