ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Di TV:s Börsmorgon nominerat till tv-priset Kristallen

Di TV:s populära morgonprogram Börsmorgon är nominerat till prestigefyllda tv-priset Kristallen i kategorin Årets nyhets- och aktualitetsprogram.

”Nomineringen till Kristallen är ett mycket fint bevis på att Di TV:s journalistik lyckats väldigt bra med en ny form av tv”, säger Dagens industris chefredaktör Peter Fellman.

Di TV:s morgonprogram Börsmorgon har de senaste åren blivit ett program där de viktigaste nyheterna på finansmarknaden analyseras av Dagens industris analytiker och externa experter. Samtidigt medverkar börsens vd:ar och andra tunga makthavare i näringslivet löpande i sändningarna.

”Med Börsmorgons marknadsbevakning har Di TV skapat en ny vass form av bevakning av börs och finansmarknaden. Det är verkligen kul att det lyfts fram i Kristallen”, säger Dagens industris chefredaktör Peter Fellman.

Under de mest intensiva rapportperioderna har Börsmorgon utökats med dagliga extrasändningar, vilket nu lett till nomineringen i Kristallen i klassen Årets nyhets- och aktualitetsprogram. 

”I Börsmorgon och Rapportmorgon gör vi ekonomi-tv på ett sätt som ingen annan gör: rappt och lättillgängligt men med högkvalitativ analys. Att det uppskattas märks i tittarsiffrorna förstås, men också i att börsbolagens ledningar gärna medverkar. Det är inte ovanligt att börs-vd:arna köar utanför studion”, säger Anna Ekelund, en av programledarna för Börsmorgon.

De dagliga förändringarna på börsen gör att ingen sändning är den andra lik och det spännande läget på världens finansmarknader i höst gör att behovet av snabb analys från studio 3 i Tidningshuset på Gjörwellsgatan i Stockholm kommer att vara fortsatt stort.

”Det är fantastiskt kul att vi på nytt är nominerade till en Kristall för våra sändningar. Extra kul att Rapportmorgon uppmärksammas då det präglas av en otrolig nerv samtidigt som sändningarna tillför nytta för sparare och professionella investerare”, säger Björn Rundström, nyhetschef på Di TV. 

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer