ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Di TV tävlar i två kategorier i prestigefyllda tävlingen

Di TV och Expressen TV kommer i år för första gången att delta i Kristallen, tv-branschens mest prestigefyllda tävling.

”Vi är stolta, ödmjuka och ärade inför att Di TV får ta plats i Kristallen där etablerade tv-aktörer välkomnar nya aktörer som gör rörlig bild på nya sätt. Di:s satsning på Di TV, som vi gör tillsammans med Expressen TV, har varit ett spännande och väldigt roligt sätt att förnya Sveriges bästa ekonomijournalistik och det här känns som ytterligare ett kvitto på att vi är på rätt väg”, säger Lotta Edling, chefredaktör för Di.

Från och med årets gala, som sänds i TV4, öppnar stiftelsen bakom Kristallen upp för nya mediehus att tävla om svensk tv:s finaste priser. Di TV tävlar i kategorierna Årets fakta- och nyhetsbevakning samt Årets nyskapande/förnyare.

Under året har Di TV stärkt sin position som Sveriges främsta go to-destination för affärs- och finansnyheter, med populära program som bland andra Börsmorgon, Ekonomistudion och Closing Bell. Den nyhetstörstande publiken har också blivit uppdaterad minst en gång i timmen samt att det hålls extrasändningar vid stora nyhetshändelser, som bland annat vid Spotifys börsnotering i New York.

”Di TV:s redaktion med en rad namnkunniga ekonomijournalister, specialrekryterade just för tv, gör tillsammans med många medarbetare och experter från både Di:s och Expressens stora redaktioner ett fantastiskt jobb varje dag och levererar verkligen premium-tv”, säger Lotta Edling.

Expressen TV är nominerade i klasserna Årets fakta- och nyhetsbevakning, Årets granskning och Årets ny- skapande/förnyare. Expressens chefredaktör Thomas Mattsson säger att Expressen redan 2016 prisades för ”Årets bästa breaking news-sändning online”.

”Att nu både Expressen TV och Di TV får delta är ett gott betyg på att vi bidrar lite till nytänkandet. Samarbetet mellan Expressen TV och Dagens industri är redan ett bra exempel på hur man kan skapa ny kvalitetsjournalistik och nya intäkter”, säger Thomas Mattson

Anders Knave, Kristallens ordförande konstaterar att tittarnas ekonomiintresse är stort och att Di TV lyckas med att ta sig an ämnet med olika perspektiv och ingångar.

”Det ger möjlighet att hitta sitt sätt att få mer kunskap, fördjupning, information kring ekonomi och det är ju alldeles utmärkt. Därför är Di TV ett välkommet tillskott som fokuserar på ett kompetent och kvalitativt sätt på ekonomijournalistik”, säger han.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies