Di TV sänder live från Business Arena i Umeå

Di TV gör ännu en satsning på livesändning från fastighetskonferensen Business Arena. 

Dessutom sätter kanalen rekord med 2,6 miljoner startade strömmar förra veckan. 

Bild:Alex Ljungdahl

På onsdag intar Business Arena Umeå och Di TV, med programledaren Jon Åsberg, är på plats för att rapportera live om allt det senaste inom fastighetsbranschen. Bakom evenemanget, som senast hölls på Waterfront i Stockholm, står tidningen Fastighetsnytt.

”Nu samlar vi över 900 personer som vill vara med att utveckla norra Sverige. Det finns en enorm potential och drivkraft i regionen och den inledande diskussionen kommer att handla om hur Norrland som varumärke ska kunna stärka sin position”, säger Johan Zetterstedt, vd för Fastighetsnytt.

På scen står bland annat tidigare vice statsminister Maud Olofsson (C) för ett panelsamtal om tillväxt och riksdagsledamoten Emil Källström (C) och Mikael Berglund (S), bostadsnämndens ordförande i Umeå, kommer ha ett samtal om bostadspolitik.

Den som följer Di TV:s livesändning får även chansen att ta del av intervjuer om läget på bostadsmarknad och framtidens stadsutveckling med bland annat Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten Fastighets, Arvid Lindqvist, analyschef på Catella, och Lena Söderlund, generaldirektör för Sveriges Geologiska Undersökning.

Det är fjärde gången som Business Arena hålls i universitetsstaden Umeå, men första gången som Di TV är med för att ge hela Sveriges näringsliv en inblick i det senaste från norr.

”Det betyder oerhört mycket på flera sätt att Di TV sänder live. Dels lyfter det vår bransch för en bredare sektor och ger extra glamour till dem som är på plats, men absolut viktigast är att vi kan vara med och bidra till att sätta den här regionen på kartan för hela det svenska näringslivet”, säger Johan Zetterstedt.

Parallellt sätter Di TV, som görs i samarbete med Expressen TV, nya tittarrekord. Förra veckan uppgick antalet startade strömmar till 2,6 miljoner - ett resultat av starka format och fortsatt fokus på en orolig börs. 

”Det är väldigt glädjande att tittarna fortsätter ta till sig rörlig bild. Vi ser ett starkt intresse för klassiska Di-ämnen nu och gör verkligen allt för att leverera affärsnytta på alla våra plattformar”, säger Lotta Edling, chefredaktör för Di.

”Börsoro, turerna kring danska TDC, H&M:s allra första kapitalmarknadsdag och ett ökat fokus på distribution av Di TV gjorde att fler tittade på Sveriges enda ekonomi-tv-kanal. Och samarbetet mellan Di och Expressen TV kommer snart utvecklas med ännu fler program i Di TV”, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från HowdenAnnons

Howden M&A vinner marknadsandelar inom transaktionsförsäkringar i Norden

Howden M&A är inte bara en av Storbritanniens och Kontinentaleuropas ledande förmedlare av transaktionsförsäkringar – för ett drygt år sedan så etablerade bolaget även sitt första Nordenkontor i Stockholm, en satsning som resulterat i att de nu tagit betydande marknadsandelar i alla nordiska länder.

Efter att Howden M&A under 2019 öppnade sitt första nordiska kontor i Stockholm under ledning av Carl Levin och Alexander Rasmussen, båda tidigare advokater på ledande advokatbyråer i Stockholm respektive Köpenhamn, har firman haft fullt upp.  

- Den lokala etableringen har tagits emot med stort intresse från Private Equity-sektorn, fastighetsbolag samt mer traditionella bolag med ett högt transaktionsflöde. Många av de stora aktörerna inom dessa sektorer och deras internationella advokatbyråer har redan jobbat med oss i andra europeiska länder, där de uppskattat vår service och kompetens. Nu börjar även de främsta advokatbyråerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark få upp ögonen för den kvalitativa rådgivning vi erbjuder och hur vi särskiljer oss från konkurrenterna, säger Carl Levin, Head of Sweden. 

Transaktionsspecialister 

Howden M&As snabba tillväxt och starka varumärke i Europa är byggt på försäkringsrådgivning med boutiquekänsla som kombinerar firmans entreprenöriella drivkraft och engagemang med tillgänglighet och ledande försäkringsexpertis. Fundamentet är byggt på att kunna bistå klienter genom hela försäkringsprocessen med team av erfarna specialister som har mångårig erfarenhet av transaktioner från advokatbyråer, investmentbanker, revisionsbyråer och konsultfirmor, fortsätter Carl.

- Vi får ofta höra av våra klienter och deras rådgivare att vi har ett värdeskapande och ändamålsenligt förhållningssätt i vår rådgivning. Vi arbetar mycket med att vara proaktiva och går alltid på djupet för att förstå våra klienters transaktioner, deras avtal och de relaterade riskerna. Utöver den förväntade förhandlingen och förmedlingen av själva försäkringsavtalet så arbetar vi alltid nära klienten och dess rådgivare, där vi bland annat bidrar med detaljarade råd kring alltifrån formuleringen av garantierna i transaktionsavtalen till omfattningen av rådgivarnas så kallade due diligence, allt för att säkerställa en effektiv process och bästa försäkringsskydd, förklarar han.

Inte bara private equity kunder

Ett av skälen till branschens och Howden M&As snabba tillväxt har varit transaktioner relaterade till när private equity och större fastighetsfonder vill göra ”clean exits”. En pågående trend är dock att även andra aktörer börjat inse fördelarna med transaktionsförsäkringar och att det inte bara är de stora affärerna som går att försäkra.

- Konceptet går i huvudsak ut på att en köpare tecknar en transaktionsförsäkring som är avsedd att täcka säljarens monetära ansvar till följd av garantibrott under ett överlåtelseavtal, därmed överförs risken från säljaren till en försäkringsgivare. Köpeskillingen kan då disponeras fritt och eventuella skadeanspråk för garantibrott riktas mot en försäkringsgivare istället för säljaren. Detta är givetvis inte endast av intresse för private equity, då alltifrån koncerner som avyttrar dotterbolag till individer som avyttrar en familjeägd fastighet kan dra fördel av att inte behöva tvista om eller avsätta medel för eventuella garantibrott. Denna del av försäkringsmarknaden har dessutom blivit allt mer konkurrensutsatt och vi kan idag hitta försäkringsgivare som erbjuder prisvärda lösningar för affärer eller investeringar med transaktionsvärden redan från 100 miljoner kronor, avslutar Carl. 

Fakta om Howden M&A

Howden M&A är ett försäkringsförmedlingsbolag som tillhandahåller expertis och råd kring transaktionsförsäkringar. Howden M&As Nordenkontor etablerades i Stockholm 2019 och bolaget har närvaro i hela Europa med huvudkontor i London samt lokalkontor i Stockholm, Frankfurt, München, Amsterdam, Madrid, Warszawa och Paris. Howden M&A är en del av Hyperionkoncernen som är en av världens största personalägda försäkringsförmedlingsgrupper med över 5 000 medarbetare i 40 länder.

Läs mer om Howden M&A

 

Mer från Howden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Howden och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?