1515
Annons

Di TV sänder direkt från "Nordens Davos"

Nu är Åre Business Forum i gång och nytt för i år är att Di TV sänder direkt från ”Nordens Davos”.

”Vi har gäster från både politiken och näringslivet”, säger Di TV:s programledare Tomas Kvarnkullen.

Foto:Pontus Lundahl/TT

Under veckan arrangeras Åre Business Forum för nionde året i rad. Det brukar kallas för Sveriges motsvarighet till World Economic Forum i Davos och här möts svenskt näringsliv för att inspireras av talare, knyta kontakter och göra affärer. Arrangemanget samlar omkring 2.000 personer på hotellet Copperhill i Åre. Många deltagare lockas även av aktiviteter omkring Åre som skidåkning och middagar där de fördjupar sina kontakter.

”Di och Di TV är på plats där näringslivet är och Åre Business Forum samlar toppchefer, politiker och företagare på ett unikt sätt de här dagarna. Det är en självklarhet för oss att delta och bevaka”, säger Dagens industris chefredaktör Lotta Edling.

Åre Business Forum växer för varje år och omsättningen väntas landa på omkring 6 miljoner kronor i år, vilket är mer än sex gånger så mycket som 2010. Totalt är det cirka 60 talare under dagarna varav många kommer att gästa Di TV. Många tittare kommer att känna igen moderatorn Anna Ekelund som vanligtvis är programledare på Di TV. 

På onsdagskvällen började forumet med att 300 kvinnor nätverkade och lyssnade på bland andra tidigare moderatledaren Anna Kinberg Batra och centerpartiledaren Annie Lööf prata om ledarskap. Nasdaq var på plats och ringde ut börsen och Di TV:s Closing Bell smygstartade Åresändningarna.

”Vi följer både öppning och stängning av börsen direkt från Åre under de här dagarna. Det blir alltså klockringning direkt från fjällen, både i Börsmorgon när handeln inleds och i Di TV:s eftermiddagsprogram Closing Bell när börsen stänger för dagen”, säger Di TV:s programledare Tomas Kvarnkullen.

”Vi har gäster från både politiken och näringslivet. En av våra första gäster i torsdagens Börsmorgon är Skistars vd Mats Årjes. Bolaget presenterade nyligen det bästa halvårsresultatet i sin historia, så vi ska givetvis tala om den kalla och snörika säsongen och hur det påverkat bolaget”, fortsätter Tomas Kvarnkullen.

Under dagen är det ett späckat schema på konferensen med politiker och näringslivstoppar som talar om entreprenörskap, ekonomisk politik, makroekonomi, börsen, ledarskap och hållbarhet.

På fredagen fortsätter Åre Business Forum och Börsmorgon får besök av bland andra Deutsche Banks Nordenchef Jan Olsson och Bolidens vd Lennart Evrell.

Forumet avslutas med att Di TV:s Anna Ekelund leder en ekonomisk-politisk debatt med representanter för samtliga riksdagspartier. Bland andra finansmarknadsministern Per Bolund (MP) deltar. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?