1515

Di TV lyfter fram politik

Ekonomistudion är Di TV:s nya program som ska röra sig i skärningspunkten mellan politik och ekonomi. I det första avsnittet, med premiär på onsdagen, avhandlas bland annat Prosperas inflationssiffror, tillväxten och Ulf Kristerssons möjligheter att vända Moderaternas opinionsläge.

Jon Åsberg
Jon ÅsbergBild:Alex Ljungdahl

Ekonomistudion är ett eftermiddagsprogram som sänds på vardagar vid 14:45.
Di TV:s Jon Åsberg är en av programledarna.

”Det nya programmet ”Ekonomistudion” handlar om skärningspunkten mellan pengar och politik, om förslagen som påverkar näringslivet och om de makroekonomiska faktorer som styr exempelvis räntor och valutor”, säger han.

Programledarkollegan Emelie Lundgren, reporter på Di TV, fyller i:

”Vi kommer vara dagsfärska med ny statistik och med kommentarer kring både fakta och utspel. I ’Ekonomistudion’ kompletterar vi börsbevakningen i exempelvis ’Börsmorgon’ och våra nyhetssändningar.”

Lotta Edling, chefredaktör på Dagens industri:

”Di:s politiska bevakning är i absolut toppklass och agendasättande i ekonomiska frågor. Självklart ska det återspeglas även i Di TV, inte minst en sådan här höst då alla de politiska partierna kraftsamlar inför det stundande valåret.”

Thomas Mattsson, chefredaktör för Expressen, säger:

”I går var det nypremiär för 'Börsmorgon' och nu ökar samarbetet med Dagens industri med ännu ett tv-format. Det här blir ett exempel på bredden i nya Di TV.” (Di)


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?