1515
Annons

Di Trader flyttar in på nya snabbare di.se

Nu flyttar Di Trader in på nya snabbare di.se. Alla som är intresserade av finansmarknaden hittar därmed både marknadsdata och tjänster som att bygga sina egna portföljer eller sina egna bevakningslistor på ett och samma ställe.

Och självklart med tillgång till Di:s exklusiva beslutunderlag som nyheter och analyser.

Under det senaste året har vi arbetat med att bygga om våra börssidor under huven för en snabbare och bättre användarupplevelse. Nu tar vi nästa steg och flyttar in sajten Di Trader på den nya plattformen.

Förutom en modernare miljö så samlas nu all marknadsinformation och alla marknadstjänster på ett och samma ställe på di.se

”Börs och marknad är en central del av Dagens industri och vi vill hela tiden erbjuda det bästa beslutsunderlaget för att hjälpa våra användare att fatta bättre ekonomiska beslut – oavsett om det är i deras yrkesroll eller privat”, säger Peter Fellman, chefredaktör Dagens industri och affärschef Di-gruppen.

För dig som använder Di Trader i dag innebär det att du hittar all marknadsdata för börs, valutor, råvaror, räntor och fonder på di.se/bors samt att dina existerande portföljer och bevakningslistor automatiskt flyttas med och återfinns på di.se/trader. 

Som ny användare av våra börstjänster kan du nu både bygga upp dina egna fiktiva portföljer med aktier, fonder och andra värdepapper samt skapa dina egna listor med värdepapper som du är intresserad av att på ett enkelt sätt följa utvecklingen för.

Båda tjänsterna är verktyg som spar tid och hjälper investerare att på ett överskådligt sätt följa utvecklingen för nuvarande eller potentiella innehav. Till exempel kan den som har sina placeringar på flera olika ställen här enkelt få en samlad överblick och samtidigt ha tillgång till alla relevanta nyheter och analyser om såväl makro som börsen och enskilda aktier.

”Att nu samla allt på ett ställe med bättre funktionalitet ger oss en bra plattform att utveckla våra tjänster framåt. Att knyta vårt innehåll ännu närmare vår marknadsdata samt att investera ännu mer i rådgivande material runt börs och marknad är två centrala områden”, säger Cecilia Schramm, redaktionschef Dagens industri. 

Då vi löpande kommer att utveckla börssidorna på di.se vill vi gärna veta vad du som användare tycker, så skicka feedback och idéer till feedback@di.se.

Rekordresultat för Saudi Aramco

Det statliga saudiska oljebolaget Saudi Aramco redovisar åter igen rekordresultat. Under andra kvartalet steg nettovinsten med 90 procent jämfört med samma period 2021 till 48,4 miljarder dollar, motsvarande nästan 500 miljarder svenska kronor för världens största oljeproducent.

Kriget i Ukraina har bidragit till ett ökat oljepris även om det de senaste månaderna skett en viss tillbakagång. Saudi Aramco spår dock en ökad efterfrågan under resten av 2022.

Saudi Aramco är världens näst största företag, efter Apple, sett till marknadsvärde. Aktien är upp dryga 25 procent för året.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera