ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Mobilitet

Di tar sikte på framtida färdmedel: ”Vi lever i en tid av ständig förändring”

  • ”Di Mobilitet är ett konkret exempel på integration och samarbete mellan Di och gruppens nischade vertikaler”, säger Di:s chefredaktör Peter Fellman. Foto: Pontus Höök

Hur gör man det mest basala – förflyttar människor, varor och tjänster – till en framgångsfaktor i ett hållbart samhälle? Är bilen det givna färdmedlet? Och när har vi en fossilfri transportflotta?

Det är några frågor som står på agendan för nya Di Mobilitet.

”Vi lever i en tid av ständig förändring drivet av pandemier, ökade krav på hållbarhet och ett mera modernt och flexibelt sätt att agera både privat och i yrkeslivet. Mitt i allt detta genomgår vi en enorm elektrifiering av vårt samhälle, med alla dess fördelar och risker. I skärningspunkten för allt detta finns ordet mobilitet”, säger Peter Fellman, chefredaktör för Di och affärschef för Di-gruppen.

Di:s mobilitetsbevakning finns samlad på di.se/mobilitet och skickas en gång i veckan ut i ett exklusivt nyhetsbrev till nyckelpersoner och beslutsfattare i sektorn. Brevet är till en början öppet för alla och erbjuder viktiga nyheter för den intresserade.

”Vi ska rapportera om och analysera vad som händer inom tekniken, politiken och affärerna som kommer forma den nya mobiliteten, och hålla koll på den förändringsvåg som nu sveper över Europa”, säger Per Mattsson, ansvarig redaktör för Mobilitet.

Inom konceptet ryms också konferensen Stora Mobilitetsdagen som äger rum den 8 december, parallellt med Ekotransport. Mobilitet är även en del av konferensen Omstart Sverige i september.

Nytt är även trendrapporten Mobility Insights som följer utvecklingen inom området. Ett ledningsråd inrättas dit beslutsfattare och experter bjuds in.

”Di Mobilitet är ett konkret exempel på integration och samarbete mellan Di och gruppens nischade vertikaler. Det, kombinerat med vår evenemangsverksamhet, våra nätverk och vår utbildningsverksamhet, ger spännande möjligheter”, säger Peter Fellman.

Di Mobilitet sker i samarbete med Kvdbil, OKQ8 och WSP.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer