Annons

Di ställer om till digitala konferenser

Från traditionella event till direktsända konferenser. Under en av årets mest intensiva konferensveckor har Di-gruppen ställt om hela verksamheten digitalt och genomfört fyra planerade konferenser – utan att tappa deltagare. 

Dagens industris konferens Controller arrangerades under torsdagen som planerat på Grand Hôtel - men utan publik. På bilden Maja Florin, affärsområdeschef för Di-gruppen Möten & Koncept.
Dagens industris konferens Controller arrangerades under torsdagen som planerat på Grand Hôtel - men utan publik. På bilden Maja Florin, affärsområdeschef för Di-gruppen Möten & Koncept.Foto:Pax Engström

Efter regeringens beslut om att förbjuda sammankomster med fler än 500 deltagare, med anledning av coronautbrottet, har många evenemang fått ställas in eller skjutas på framtiden. Men Di-gruppen, som under veckan hade fyra planerade konferenser, har delvis valt en annan linje. Alla veckans planerade konferenser har genomförts digitalt i stället för fysiskt, och under torsdagens konferens Controller, arrangerad av Dagens industri, kunde deltagarna följa programmet via direktsändning.

”Det har varit ett enormt gensvar från deltagare. När Controller-konferensen öppnade hade vi nästan 190 deltagare som följde direktsändningen, vilket är ungefär lika många som de anmälda till den fysiska konferensen”, säger Maja Florin, affärsområdeschef för Di-gruppen Möten & Koncept. 

Sammanlagt under veckan skulle Di-gruppen ha tagit emot över 1.000 besökare. Under veckans andra konferenser Hållbara finanser, Fondmarknadsdagen och Dagens Medicins största årliga konferens Vårdarenan, har deltagarantalet varit det samma som de fysiskt anmälda.

”På mindre än en vecka har vi lyckats ställa om och tänka nytt och kreativt med våra talare, partners och besökares hälsa i fokus. Det gläder mig att vi har fått med oss partners och deltagare på den här snabba förändringen och jag är otroligt stolt över mina medarbetare som har lagt ner mycket kraft och engagemang i det här läget.” 

En stor del av att delta i konferenser är att möta andra och kunna ställa frågor till talare. Hur har ni löst det?
”I veckan har vi använt oss av verktyget Mentimeter där det har varit hög interaktivitet mellan talare, moderator och deltagare. Vi tittar på hur vi kan utveckla samtalet mer inför kommande arrangemang och ser det här som ett lärande för framtiden.” 

En stor del av Di-gruppens konferenser är framflyttade till hösten, bland dem Di Bank och Female Founders, men planen är att fortsätta genomföra vissa evenemang och möten – om än i lite annan skepnad. Exempelvis kommer vårens åtta Gasellfrukostar runtom i landet i stället hållas som fyra branschspecifika och digitala träffar. 

”Jag tror starkt på det fysiska mötet och hoppas att det kommer att finnas ett uppdämt behov av att träffas när det här är över. Men vi ser också att efterfrågan på digitala möten kommer att hålla i sig även efter corona och det ska vi satsa mer på.” 

Här kan du läsa mer om Di konferenser

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera