Annons

Di:s experter: Så hittar du framtida kursvinnare – ”sådana bolag ska man äga”

Att hitta köpvärda aktier när det mesta står på topp är inte lätt – men i veckans avsnitt av Analyspodden avslöjar Ulf Petersson sin strategi. Han pekar också ut en aktie som uppfyller kraven.

 

Lyssna på podden

Äldre avsnitt av den här podden hittar du genom att gå till vår samlingssida.

Samlingssida för poddar

Ulf Petersson och Agnetha Jönsson pustar ut efter ett par intensiva rapportveckor och blickar både bakåt och framåt i veckans avsnitt av Analyspodden.

Bland annat pratar de om hur man hittar framtida kursvinnare i dagens heta börsklimat, och Ulf Peterssons knep är att leta efter bolag som har haft det lite tuffare men där det nu är på väg att vända.

”Man ska inrikta sig på bolag som står inför en lång period av vinstökning”, säger Ulf Petersson.

En sådan aktie är Electrolux Professional, som säljer utrustning till restauranger och storkök. Bolaget, som knoppades av från vitvarujätten Electrolux den 23 mars i fjol, hade ett svagt år redan 2019 och inte blev det bättre när coronapandemin tvingade många av dess kunder att stänga.

Men nu stundar nya tider, tror Ulf Petersson.

”Jag skulle tro att de har sex till åtta kvartal av god vinstutveckling framför sig”, säger han.

”Det är ett bolag som har vinsttrenden med sig, och sådana bolag ska man äga”, fortsätter han.

Ulf Petersson och Agnetha Jönsson pratar så klart om rapporter som sticker ut i den senaste tidens rapportflod. De diskuterar även budet på Veoneer och spekulerar om vilka andra bolag som kan komma att köpas ut från börsen

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera