Annons

Di:s experter: Hög tid att rusta för ekonomisk höststorm

Se över risknivån i sparandet inför höststormarna, städa upp bland vardagsutgifter och granska barnens försäkringsskydd.

Det är några av ämnena i det nya avsnittet av podden Smarta Pengar med Di:s Jenny Petersson och Hans Bolander.

Foto:TT

Hur sommarens oro på finansmarknaderna påverkar fondportföljer och sparande diskuteras i höstens första podd.

”Det är lätt att oroas över handelskrig, Trumps utspel, Brexit och en försvagad konjunktur. Ett sätt att sänka risken, men ändå få avkastning, är välja fonder med företagsobligationer”, säger Hans Bolander.

Andra alternativ är aktiefonder inriktade på defensiva aktier inom skog, fastighet och livsmedel.

Sommarens bästa besked för bostadsägare är signalerna om att räntehöjningar skjuts på framtiden. Det bidrar till att ge en skjuts uppåt på bostadspriserna.

Jenny Petersson slår ett slag för en viktig försäkringskoll inför skolstarten.

”Många tror att barn har ett fullgott skydd genom kommunens eller skolans försäkring, men det stämmer inte. En barnförsäkring är något jag tycker att man ska lägga pengar på”, säger hon.

Under sommaren har Smarta Pengar fått svart på vitt att inflationen är långt ifrån död, och att den svaga kronan känns. Grönsaker på hemmaplan och restaurangbesök utomlands frestar på plånboken.

”Ta med en välfylld kylväska om du åker med familj till danska Legoland. En lunch för två kan lätt gå på 500 kronor”, säger Jenny Petersson, om en av semesterns lärdomar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?