1515
Annons

Di:s expert: Trenderna som gynnar nätmäklarna – ”ett tips till placerare”

Nätmäklaren Avanzas aktie fick en rejäl törn efter veckans rapport. Men det var inte aktiehandeln i sig som gick trögt – det var kunderna som köpte fel sorts aktier, konstaterar Di:s Agnetha Jönsson i Analyspodden.

Foto:Henrik Montgomery/TT

 

Det går trender i privatpersoners aktiehandel och det senaste året har flera av dessa trender varit guld värda för nätmäklaren Avanza AZA +0,48% Dagens utveckling och konkurrenten Nordnet. Handel med cannabisaktier, bitcoin samt Gamestop och andra amerikanska techaktier genererar nämligen stora valutaväxlingsavgifter.

Mellan första och andra kvartalet sjönk dessa avgifters andel av de totala intäkterna med från 26 till 17 procent. Det bidrog till att aktien föll med 9 procent på rapportdagen, och även om aktien har återhämtat sig något är tappet långt ifrån utraderat.

”Det är ett tips till placerare att ha lite koll på sådana här trender”, säger Agnetha Jönsson i veckans avsnitt av Analyspodden.

”Börjar det bli drag i bitcoin eller guld så kan man räkna med att det gynnar nätmäklarna”, säger hon.

I podden diskuterar Agnetha Jönsson och Ulf Petersson även Stockholms position som världens just nu bästa börs, Ericssons trubbel i Kina och lättnadsrallyt i Sinch. Bankexperten Agnetha Jönsson pekar även ut den svenska storbank som är hennes favorit.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?