Annons

Di:s expert: Mer börsstök att vänta – ”brukar dyka upp fyndlägen”

Efter en kraftfull börsrevansch från bottennivåerna i mars fram till förra veckan har nu osäkerheten åter börjat smyga sig in på finansmarknaderna, konstaterar Di:s experter i Analyspodden.

”Det blir ett svagare börsklimat nu”, säger Agnetha Jönsson.

Foto:Mostphotos

 

Lyssna på podden

Äldre avsnitt av den här podden hittar du genom att gå till vår samlingssida.

Samlingssida för poddar

Dystra tongångar från Fed-chefen Jerome Powell, en oväntat låg immunitet i det hårt coronadrabbade Spanien och rädsla för ökad smittspridning när flera länder nu sakta börjar öppna igen har lagt sordin på börsstämningen i veckan. Både onsdagen och torsdagen bjöd på rejäla nedgångar, men fredagen bjuder på viss återhämtning.

”Vi är inne i perioden där vi sett rapporterna för första kvartalet, vi vet att det andra kvartalet blir riktigt uselt för de flesta bolag och nu börjar man oroa sig för nästa steg i coronautvecklingen när man börjar öppna upp igen. Så vi går in i en svagare och mer nervös period nu. Risken är att vi fortsätter vobbla, det blir ett svårare börsklimat några månader framöver”, säger Di:s börsexpert Agnetha Jönsson i Analyspodden.

Di:s makroexpert Felicia Åkerman tror att det börjat sjunka in att den snabba, V-formade återhämtningen som många hoppats på nog inte blir så rask när så mycket kring pandemin inte är löst.

”Jag är inte jättehoppfull om den snabba återhämtningen. Ska vi få till den krävs en synkroniserad öppning av länderna där alla går i samma riktning och hålla det hyfsat stabilt. Men det är inte så sannolikt, utvecklingen är så otroligt oförutsägbar”, säger hon. 

En möjlig ”trigger” kan vara när data kring läget i ekonomin i april och maj kommer in – för den lär vara katastrofal.

”Då kommer det att bli mer stress på politikerna att leverera mer finanspolitik. Får man de riktigt jobbiga siffrorna så kanske politikerna får lite eld under fötterna och det är väl det marknaden hoppas på”, säger Felicia Åkerman. 

Men i väntan på det kan det alltså bli tuffare tider för börsplacerare. Det ger samtidigt lägen för den aktiva placeraren, konstaterar Agnetha Jönsson.

”På en stökig börs brukar det dyka upp lite fyndlägen också”, säger hon och tipsar om några intressanta bolag i en pressad sektor.

 

 

Innehåll från Pontus Frithiof La TourAnnons

Chambre séparée 84 meter över havet – mitt i Stockholm

Högt över havet och Stockholms takåsar, längst upp i den klassiska DN-skrapan, öppnar sig inte bara en fantastisk utsikt. Där finns även resultatet av krögaren och entreprenören Pontus Frithiofs mångåriga dröm.

– La Tour är en krog med mycket höga kulinariska ambitioner men i en avspänd och lite vänligare inramning än traditionell ’fine dining’, säger han.

Läs mer om La Tour, Le Bar och våra chambre separées 

Ett signum är möjligheten att boka ett chambre séparée med plats för åtta eller tolv personer. Efter överenskommelse går ett sådant att boka på valfri tidpunkt, även utanför restaurangens ordinarie öppettider.

– Med våra chambre séparée erbjuder vi mindre sällskap att njuta av La Tour i en avskild miljö. Vare sig det är en privat middag eller ett affärsmöte bidrar våra chambre séparée till ett lugn. Såväl upplevelsen av maten som samtalen kan blomstra lite extra.

Pontus Frithiof ambition är att La Tour ska hålla högsta internationella nivå – med en välkomnande stämning.
Pontus Frithiof ambition är att La Tour ska hålla högsta internationella nivå – med en välkomnande stämning.

I över 25 år har Pontus Frithiof varit med och präglat Stockholms krogliv. Men med La Tour har han första gången kunna låta sin vision löpa linan ut – tanken som genomsyrar restaurangen kallar han för 'power dining'.

Menyn utgår från klassisk fransk matlagning med en modern och personlig touch. Endast råvaror av högsta kvalitet kommer över tröskeln. Portionerna är dessutom ämnade att mätta – och inte bara vara vackra att se på.

– Jag vill att maten, miljön och serveringen ska hålla högsta internationella nivå, men att La Tour ska vara välkomnande elegant snarare än stram och pretentiös.

Restaurangen består av en sparsmakat och samtidigt ombonat inredd matsal som rymmer 26 gäster. Där serveras en à la carte-meny. Det i sig är ovanligt bland restauranger i det översta segmentet, men ger gästen större valfrihet att välja en maträtt utifrån sina egna smakpreferenser, konstaterar Pontus Frithiof.

Ett besök börjar ofta i kontakt med restaurangens concierge. I entrén ledsagas då gästen till hissen, som går direkt till våning 23. Men det finns även möjlighet att inleda upplevelsen redan utanför den egna dörren genom att hämtas upp med limousin.

Läs mer om La Tour, Le Bar och våra chambre separées 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Pontus Frithiof La Tour och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera