Annons

Di:s expert: ”Bland det sista jag skulle äga”

Flygbolaget SAS ska ta in 12,5 miljarder kronor för att klara den brutala coronakrisen. För staten blir det till att punga ut, men övriga bör hålla sig långt från aktien, enligt Di:s experter i Analyspodden.

”Det är bland det sista jag skulle äga”, säger Richard Bråse.

Foto:Håkon Mosvold Larsen

 

I veckan stod det klart att SAS SAS -2,86% Dagens utveckling ska rekapitaliseras med 12,5 miljarder kronor, varav staten ska in med 5 miljarder. Det kan ställas i relation till bolagets nuvarande börsvärde kring 3 miljarder kronor. 

Håll dig undan, var rådet från Di:s Magnus Dagel om SAS-aktien i veckan och både Agnetha Jönsson och Richard Bråse håller med.

”Det är samma typ av bolag som Telia, staten är involverad, men en business som är extremt svår. Telia vet att de har två-tre konkurrenter på varje marknad. Här är det svårare. SAS är nog det sista jag skulle köpa”, säger Richard Bråse. 

Veckan bjöd också på nya turer kring Kinnevik KINV B +1,06% Dagens utveckling . Stenbecksfärens maktbolag sålde en storpost i nätmodehandlaren Zalando ZAL +1,37% Dagens utveckling för 6,8 miljarder kronor. Bara några dagar senare kom Zalando med en omvänd vinstvarning.

”Det är ju lite positivt, men Zalando har fortfarande en extrem värdering. De säger att de kan få upp lönsamheten när de vill och det har marknaden köpt. De har ju gått drygt 80 procent från botten”, konstaterar Agnetha Jönsson.

Frågan är bara vart Kinnevik är på väg.

”De delade ut Millicom TIGO SDB -1,68% Dagens utveckling -aktierna till aktieägarna, du krympte Kinnevik där. Sedan har de sålt Zalando-aktier tidigare för att ta ned nettoskulden. Nu säljer de igen. Tidigare sålde huvudägaren Cristina Stenbeck en del av sitt ägande i Kinnevik. Vad är huvudägarens syn på det här bolaget långsiktigt, vad är hennes engagemang? Vad är nästa steg, ska de sälja i Tele2 TEL2 B +0,37% Dagens utveckling , är de på väg att likvidera Kinnevik?” frågar sig Richard Bråse. 

Agnetha Jönsson pekar också ut två bolag som blivit sönderälskade av fondbolagen och där prislappen blivit för hög, medan Richard Bråse ger sin syn på H&M inför nästa veckas rapport.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?