1515
Annons

Di Omvärld: EU utökar sanktionerna mot Ryssland

Elon Musk som lagt bud på Twitter har sagt att han kan ta tillbaka bolaget till börsen om några år. EU utökar sanktioner mot Ryssland efter invasionen av Ukraina. Här är några av onsdagens internationella nyheter.

Nya EU-sanktioner: All rysk olja ska förbjudas

EU sjösätter sanktionspaket nummer sex, enligt EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen. ”I dag föreslår vi att all rysk olja ska förbjudas från Europa”, säger hon.
EU kommer också ta bort ryska bankjätten Sberbank från internationella transaktionssystemet Swift.

Läs mer 

Islands centralbank fortsätter att höja styrräntan

Islands centralbank höjde på onsdagen styrräntan med 100 punkter till 3,75 procent från tidigare 2,75 procent. Senast centralbanken ändrade styrräntan var i februari i år när den höjdes med 75 punkter.

Läs mer 

Equinor slår förväntningarna

Det norska oljebolaget Equinor redovisar ett justerat rörelseresultat på 17.991 miljoner dollar för det första kvartalet 2022. Analytikernas förväntningar var ett justerat rörelseresultat på 17.071 miljoner dollar, enligt Infronts prognossammanställning. Totala intäkter uppgick till 36.393 miljoner dollar, mot väntade 33.723 miljoner.

Läs mer 

Klart bättre rörelseresultat än väntat för Volkswagen

Volkswagen redovisar ett resultat efter skatt på 6,7 miljarder euro för det första kvartalet 2022. Väntat var ett resultat efter skatt på 6,0 miljarder euro, enligt en snittprognos från S&P Global Market Intelligence. I rapporten noterar fordonskoncernen att man lyckats mildra påverkan från halvledarbristen samt att bristen på chip tros lätta under den andra halvan av 2022.

Läs mer 

Elon Musk: Twitter kan komma tillbaka till börsen om några år

Elon Musk, som har lagt ett bud på Twitter om 44 miljarder dollar, har sagt till potentiella investerare att han kan ta tillbaka bolaget till börsen efter bara några år. Det rapporterar Wall Street Journal. 

Läs mer 

Di:s nyhetsbrev Omvärld ger dig koll på de hetaste internationella affärsnyheterna. Urvalet av nyheterna görs av Di:s erfarna marknadsreportrar.

Du kan få Di Omvärld som ett nyhetsbrev. Då får du varje vardag ett mejl med nyheterna direkt i din mejlkorg. Registrera dig för nyhetsbrevet här.  


Innehåll från HaglöfsAnnons

Haglöfs Restored – second hand gear for first hand adventures

Alla produkter går igenom en rigorös reparationsprocess som säkerställer att de uppfyller Haglöfs kvalitetsstandarder.
Alla produkter går igenom en rigorös reparationsprocess som säkerställer att de uppfyller Haglöfs kvalitetsstandarder.

Begagnade kläder återställs och blir lika funktionella och fina som nya, samtidigt som avfall, utsläpp och resursanvändning minskar. Nu gör Haglöfs Restored det enklare för oss att minska vårt avtryck.

I över hundra år har Haglöfs tillverkat produkter som inspirerar människor att uppleva naturen. Att bidra till att naturen bevaras och kan upplevas i många generationer framöver ligger i företagets dna. Som ett led i hållbarhetsarbetet har varumärket skapat Haglöfs Restored, en kollektion med begagnade kläder som är lika funktionella som nyproducerade produkter, men som har en hel del extra fördelar för miljön. 

– För att tillverka kläder krävs resurser som energi, vatten och råvaror. Varje gång vi kan förlänga en produkts livslängd genom produktvård, reparation eller återanvändning så utnyttjar vi de resurserna på ett bättre sätt. Och framför allt undviker vi att använda ytterligare resurser genom att producera nya produkter, säger Fredrik Ohlsson, vd på Haglöfs.

Stort intresse för att handla begagnat

Till Haglöfs Restored kommer kläder på grund av produktionsfel, garantier och returer, eller för att konsumenten helt enkelt tröttnat på sitt plagg. Oavsett ursprung går alla produkter igenom en rigorös rengörings-, reparations- och impregneringsprocess som säkerställer att de uppfyller Haglöfs kvalitetsstandarder. Genom att återställa gamla produkter som ingen längre vill ha bidrar Haglöfs till mindre avfall, utsläpp och vattenanvändning i produktionsprocessen, samtidigt som de håller fortfarande högkvalitativa material borta från soptippen. Och intresset för att handla begagnat är stort.

– I arbetet med att ta fram Haglöfs Restored gjorde vi konsumentstudier som visade på ett stort sug efter att handla secondhand som man vet håller måttet. Att så många vill göra ett aktivt val att minska miljöavtrycket genom att köpa begagnat är väldigt glädjande, säger Fredrik Ohlsson.

Från slit och släng till cirkulärt

För Haglöfs startar hållbarhetsarbetet redan i företagets designfilosofi. Genom att skapa tidlösa kläder av hög kvalitet så ökar förutsättningarna att de får leva länge. Med konceptet Haglöfs Restored har man nu också skapat ett sätt att ytterligare förlänga livslängden på produkterna.

– För oss handlar det både om att se till att produkter används så länge som möjligt, och om att utforska nya affärsmodeller som innebär att vi inte alltid behöver producera nya produkter för att fortsätta växa som företag. Haglöfs Restored är en del av en process som syftar till att förändra hur vi handlar; att ta oss från en linjär modell med en slit-och-släng-filosofi till ett cirkulärt och mer resursåterhållsamt köpbeteende, säger Fredrik Ohlsson.

Fakta Haglöfs
Svenska outdoorvarumärket Haglöfs grundades 1914 av Wiktor Haglöf. De designar och utvecklar kläder, skor, ryggsäckar och sovsäckar i Stockholm och är verksamma i Europa och delar av Asien. Läs mer på www.haglofs.se 

www.haglofsrestored.com

 

Mer från Haglöfs

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Haglöfs och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?