1515

Di Omvärld: Equinor mångmiljardinvesterar i förnybart

EU köper ytterligare 150 miljoner doser från Moderna och norska Equinor planerar mångmiljardinvesteringar i förnybara tillgångar.

Här är några av tisdagens internationella nyheter. 

Equinor planerar investera 428 miljarder i förnybara tillgångar

Norska Equinor räknar med att investera över 50 miljarder dollar, motsvarande närmare 428 miljarder kronor, i förnybara tillgångar och lösningar med låga koldioxidutsläpp fram till 2030. Det uppgav vd Anders Opedal under en Reuters-konferens.

Läs mer 

EU köper 150 miljoner doser vaccin från Moderna 

EU-kommissionen har beslutat använda en option och köpa 150 miljoner ytterligare doser från Moderna till 2022. Modernas aktie handlas omkring 1,5 procent högre i den amerikanska förhandeln.

Läs mer 

Källor: ECB-rådet oenigt om inflationsstrategi

Ledamöterna i ECB-rådet står ännu en bit från varandra i frågan om en ny inflationsstrategi, men de hoppas nå en överenskommelse innan de börjar debattera framtiden för PEPP-programmet i september.

Läs mer 

Nissan minskar produktionen på grund av halvledarbrist

Det japanska fordonsbolaget Nissan kommer att justera ned sin produktion i juli på grund av bristen på halvledare. Det uppger källor för Reuters.

Läs mer 

Källor: Opec diskuterar ökad produktion

Oljekartellen Opec+ överväger att öka produktionen och minska begränsningarna för medlemsländerna, rapporterar Reuters med hänvisning till källor. Priset på Nordsjöoljan Brent sjönk under tisdagsförmiddagen. Under förmiddagen var priset ned med 0,5 procent till 74:44 dollar per fat, efter att ha handlats upp med som mest omkring 0,6 procent under tidiga morgonen.

Läs mer 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?