1515

Di lanserar kostnadsfri kunskapsserie – tungviktare deltar

Under pandemin har suget efter kunskap och praktiska verktyg för att driva sitt företag vidare vuxit. 

För att hjälpa små- och medelstora bolag lanserar Di på tisdagen en kunskapsserie i tio delar med namnet Gasell Talks. 

Rebecka Forsman Fresk, koncept- och innehållsansvarig Di Gasell.
Rebecka Forsman Fresk, koncept- och innehållsansvarig Di Gasell.Foto:Jesper Frisk
Anders Hansen, författare och psykiater specialiserad på hjärnans funktion, är en av gästerna i Gasell Talks.
Anders Hansen, författare och psykiater specialiserad på hjärnans funktion, är en av gästerna i Gasell Talks.Foto: 
Anna Kinberg Batra, ordförande för Svensk Solenergi och tidigare partiledare för Moderaterna, är en av gästerna i Gasell Talks.Foto:Jack Mikrut
Frida Boisen på Gasell Talks.
Frida Boisen på Gasell Talks.Foto:Pax Engström Nyström

En undersökning som nyligen genomfördes bland Gasellföretagare visar att törsten efter kunskap bland Sveriges entreprenörer är stor. Ett år in i coronapandemin svarar en bred majoritet att man bland annat behöver bättre verktyg för att göra affärer digitalt, leda på distans och en större inblick i hur arbetsplatsen efter pandemin kommer att se ut, för att driva sitt bolag vidare.

”Vi har lyssnat in vilka utmaningar Gasellföretagarna står inför och tagit fasta på det när vi har skapat kunskapsserien Gasell Talks. Men vi tror inte bara att det är Gasellföretag som brottas med de här tankarna just nu, utan något som de flesta små och medelstora bolagen vill ha hjälp med”, säger Rebecka Forsman Fresk, koncept- och innehållsansvarig Di Gasell. 

Genom korta föreläsningar à 15 minuter ska tittaren få handfasta verktyg och råd som hjälper en vidare i entreprenörskapet. Under våren planeras tio kostnadsfria avsnitt och först ut är författaren och journalisten Frida Boisen, som är specialiserad på digitalisering och kommunikation i sociala medier.

”Hon kommer bland annat att prata om det digitala mötet, hur man når ut med sitt buskap men också hur man når in till de man pratar med och på det sättet lägger en bättre grund för morgondagens affär”, säger Rebecka Forsman Fresk. 

Fler gäster i kunskapsserien kommer att presenteras allt eftersom, men redan nu är det klart att Anders Hansen, författare och psykiater specialiserad på hjärnans funktion, och Anna Kinberg Batra, ordförande för Svensk Solenergi och tidigare partiledare för Moderaterna, som båda också är Di-krönikörer, kommer att hålla varsin föreläsning. Avsnitten kommer att publiceras en gång i veckan, på tisdagar, men finnas tillgängliga att se när man vill. 

”Vi vet att företagare är en upptagen målgrupp, därför har vi fokuserat på att göra korta avsnitt som ska vara enkla att ta till sig och finnas lättillgängliga. För oss är den här serien ett bra komplement till de traditionella event vi gör på våren och hösten, och en möjlighet att bidra till vårt övergripande mål om att få Sverige att växa.”

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?