ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Di-gruppen förvärvar Dagens Samhälle

  • Peter Fellman, chefredaktör för Dagens industri och affärschef för Di-gruppen.

Di-gruppen har på torsdagen köpt 100 procent av Dagens Samhälle.

”Vi vill fortsätta att utveckla Dagens Samhälles journalistik tillsammans med den kunniga redaktionen, och stärka positionen som den naturliga mediala mittpunkten för frågor inom kommuner och regioner. Behoven är enorma inom den kommunala sektorn just nu och här har Dagens Samhälle en väldigt viktigt uppgift att lyfta upp just de frågorna”, säger Peter Fellman, chefredaktör för Dagens industri och affärschef för Di-gruppen.

Förvärvet görs i linje med Di-gruppens strategi om att bygga positioner i utvalda nischer, i det här fallet inom offentlig sektor. 

”Vi ser fram emot att komplettera Di-gruppens starka fokus på bevakning av näringslivet och olika branscher, med journalistik om och för offentlig sektor”, säger Peter Fellman.

Dagens Samhälle har fram tills nu ägts av arbetsgivarorganisationen Sveriges Kommuner och Landsting och har sedan 15 år tillbaka bevakat de viktigaste kommunala och regionala frågorna, både med egen rapportering och med sin tunga position som debattplattform. 

Dagens Samhälle har 47.000 läsare i veckan, enligt Orvesto Näringsliv 2019. Genom affären säkras Dagens Samhälles fortsatta redaktionella oberoende samtidigt som varumärket kan dra nytta av fördelarna med att tillhöra ett stort och etablerat mediehus.

Di-gruppen köper även e-tjänsten Dagens Samhälle Insikt, som genom löpande uppdaterad data om köp av varor och tjänster gör analyser av hur offentliga medel används. Informationen använder företag som underlag vid affärer med kommuner och regioner och analyserna innebär också en ökad transparens kring offentliga affärer.

”Det här känns helt rätt. Vi kommer att bli en del av en koncern med stor erfarenhet av det nya digitala medielandskapet och med stor respekt för det publicistiska innehållet. Jag ser bara fördelar för oss”, säger Olov Carlsson, chefredaktör och vd på Dagens Samhälle.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer