1515

Di-gruppen förvärvar Dagens Samhälle

Di-gruppen har på torsdagen köpt 100 procent av Dagens Samhälle.

”Vi vill fortsätta att utveckla Dagens Samhälles journalistik tillsammans med den kunniga redaktionen, och stärka positionen som den naturliga mediala mittpunkten för frågor inom kommuner och regioner. Behoven är enorma inom den kommunala sektorn just nu och här har Dagens Samhälle en väldigt viktigt uppgift att lyfta upp just de frågorna”, säger Peter Fellman, chefredaktör för Dagens industri och affärschef för Di-gruppen.

Peter Fellman, chefredaktör för Dagens industri och affärschef för Di-gruppen.
Peter Fellman, chefredaktör för Dagens industri och affärschef för Di-gruppen.

Förvärvet görs i linje med Di-gruppens strategi om att bygga positioner i utvalda nischer, i det här fallet inom offentlig sektor. 

”Vi ser fram emot att komplettera Di-gruppens starka fokus på bevakning av näringslivet och olika branscher, med journalistik om och för offentlig sektor”, säger Peter Fellman.

Dagens Samhälle har fram tills nu ägts av arbetsgivarorganisationen Sveriges Kommuner och Landsting och har sedan 15 år tillbaka bevakat de viktigaste kommunala och regionala frågorna, både med egen rapportering och med sin tunga position som debattplattform. 

Dagens Samhälle har 47.000 läsare i veckan, enligt Orvesto Näringsliv 2019. Genom affären säkras Dagens Samhälles fortsatta redaktionella oberoende samtidigt som varumärket kan dra nytta av fördelarna med att tillhöra ett stort och etablerat mediehus.

Di-gruppen köper även e-tjänsten Dagens Samhälle Insikt, som genom löpande uppdaterad data om köp av varor och tjänster gör analyser av hur offentliga medel används. Informationen använder företag som underlag vid affärer med kommuner och regioner och analyserna innebär också en ökad transparens kring offentliga affärer.

”Det här känns helt rätt. Vi kommer att bli en del av en koncern med stor erfarenhet av det nya digitala medielandskapet och med stor respekt för det publicistiska innehållet. Jag ser bara fördelar för oss”, säger Olov Carlsson, chefredaktör och vd på Dagens Samhälle.

 


Innehåll från EKNAnnons

Så här löser EKN dina exportutmaningar

Carl-Johan Karlsson är affärsområdeschef för små och medelstora företag på EKN.
Carl-Johan Karlsson är affärsområdeschef för små och medelstora företag på EKN.

Exportföretag har många utmaningar – inte minst kopplade till likviditet och finansiering. Statliga EKN har tagit fram flera lösningar som hjälper Sveriges exportföretag, och som även kan ge konkurrensfördelar. 

Läs mer om EKN:s lösningar för exportföretag och deras underleverantörer 

EKN är en statlig myndighet som finns till specifikt för att hjälpa svenska exportföretag att göra bättre, fler och tryggare affärer. Carl-Johan Karlsson är affärsområdeschef för små och medelstora företag på EKN – här berättar han hur du kan kombinera EKN:s olika lösningar i en och samma exportaffär.

1. Sälj mer genom att kunna erbjuda bättre kredittider 

Vilka betalningsalternativ du erbjuder dina kunder påverkar dina affärer. Inte minst under pandemin kan längre eller mer generösa kredittider vara en stor konkurrensfördel. Lösningen kan vara EKN:s garanti för kundfordringar.

– Den här garantin innebär att EKN går in och täcker upp risken att du inte får betalt – garantin täcker normalt 95 procent av det försäkrade beloppet. Du kan alltså vara säker på att få betalt, vilket gör det lättare att erbjuda längre kredittider, förklarar Carl-Johan Karlsson.

Långa kredittider kan dock ändå påverka likviditeten negativt. Därför, säger han, kan du ofta använda EKN:s garanti för att belåna fakturan hos din bank.

– Det ger möjligheter för dig att få betalt snabbare genom din bank, samtidigt som din kund kan få betalningsvillkoren de behöver. Det är så här svenska företag har tagit sig ut i världen i 70 år – genom att använda det svenska exportfinansieringssystemet.

2. Försäkra förskottet – så att kunden vågar ge dig det

Okej, så kunden valde dig! Nu behöver du kapital för att kunna producera och leverera. Ofta innebär det att du behöver ett förskott från kunden, men hur ska kunden våga lita på att deras förskottsbetalning inte går upp i rök? Här kommer EKN:s motgaranti in.

– Den vanligaste lösningen är att banken ställer ut en så kallad förskottsgaranti, men banken vill precis som kunden i utlandet ha något slags garanti. Då kan du och banken använda EKN:s motgaranti, som försäkrar 75 procent av förskottsbeloppet. Det kan vara avgörande för att få affären i hamn.

3. Säkra pengar för resten av affären

Ofta kräver en stor order mycket kapital. De flesta banker vill så klart hjälpa sina företagskunder med en kredit i de här situationerna, men ofta räcker inte säkerheterna till. Därför finns EKN:s rörelsekreditgaranti.

– Den här garantin gör att EKN kan dela risken med banken om de beviljar lånet du behöver. Normalt kan EKN täcka 50 procent av risken, men nu under pandemin kan EKN:s rörelsekreditgaranti täcka ända upp till 80 procent av kreditrisken. Det gör att banken bara behöver riskera 20 procent av lånets storlek och det ökar chansen avsevärt att de säger ja till dina kapitalbehov, förklarar Carl-Johan Karlsson. 

Läs mer om EKN:s lösningar för exportföretag och deras underleverantörer 

 

Mer från EKN

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med EKN och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?