Nyhetssajten Breakit startades 2015 av de före detta Di-medarbetarna Stefan Lundell och Olle Aronsson. Målet var att ”på riktigt bevaka de omvälvande förändringar som näringslivet står inför i digitaliseringens tidevarv”.
Sedan dess har redaktionen vuxit och förutom nyhetsrapportering anordnar bolaget i dag bland annat event, nätverksträffar och kurser.
Di-Gruppen förvärvar en minoritetspost i bolaget bakom Breakit - Breaking Media AB - med avsikten att förvärva resten av bolaget om cirka tre år. Grundarna Stefan Lundell och Olle Aronsson, tillsammans med bolagets första investerare (investmentbolaget Swedia Capital), kvarstår tillsvidare som majoritetsägare.

”Vi har stor erfarenhet av att stötta affärstitlar i deras tillväxt genom att utnyttja vår stora räckvidd, ledande förmåga att driva digitala prenumerationsaffärer och den starka plattform vi kan erbjuda för tidningsverksamhet. Tillsammans med Breakits nuvarande ägare kan vi se till att tidningens stora potential för ytterligare värdeskapande realiseras trots ett utmanande marknadsläge”, säger Peter Fellman.
Varför Breakit?
”Vi betraktar Breakit som ett välskött bolag med en beprövad affärsmodell som genomfört en imponerande tillväxtresa de senaste åren. Bolaget verkar inom en tydlig nisch och har en kompetent redaktion med god branschkännedom. Potentialen att växa och bredda affären i form av större prenumerantintäkter och skala är stor tillsammans med rätt partner. Vi är övertygade om att Breakit passar utmärkt in i Bonnier News Business ekosystem av ledande affärsnyheter och att vi som delägare kan möjliggöra för Breakit att nå dess fulla potential snabbare och säkrare samtidigt som Breakit ges förutsättningar att bevara sin entreprenörsanda.”
Hur blir relationen mellan Breakit och Di Digital?
”Di Digital och Breakit är ju arga konkurrenter och ska också fortsätta vara det. Behovet av viktig och lustfylld journalistik inom det här området är i dag stort och vi tror det komma att öka avsevärt med allt som händer inom techsektorn, för att till exempel nämna den explosion vi nu ser inom AI och vad det kommer att innebära för näringslivet.”
Stefan Lundell och Olle Aronsson är också glada över att framöver kunna ta del av det kunnande som finns inom Bonnier News.

”Det känns kanon att affären är i mål. Det har varit många och långa samtal med Bonnier där vi har insett att vi ligger väldigt nära varandra vad gäller hur vi vill att Breakit ska utvecklas framöver, vad vi tror på och vad vi tycker är kul. Nu är vi taggade på att jobba vidare tillsammans”, säger Stefan Lundell.
Vad kan Di-Gruppen tillföra Breakit?
”En massa såklart – vi har båda förstås många intressanta tankar om det. Vi på Breakit är till exempel väldigt imponerade av Di-Gruppens arbete med att skapa digitala prenumerationsintäkter”.
Övriga minoritetsägare i Breakit är bland andra Hypervalley AB och familjerna Persson och Wilkne.
Breakit har i dag 21 anställda och omsatte 37 miljoner kronor 2021, med en vinst på 5,7 miljoner. Breakit.se har cirka 250.000 unika läsare i veckan och beskriver sig som ”Sveriges nyhetssajt om det nya näringslivet”.
2022 utsågs Breakit till Di Gasell av Dagens industri, vilket innebär att det är ett av Sveriges snabbast växande företag.
Di-Gruppen är ett affärsområde inom Bonnier News och består i dag av tidningen Dagens industri och nischade titlar såsom Fastighetsnytt, Byggindustrin, Dagens Medicin, Resumé, Dagens Media och Aktuell Hållbarhet.