Hoppa till innehållet

Annons

Di går in som delägare i Breakit

Di-Gruppen fortsätter att expandera och går nu in som delägare i nyhetskanalen Breakit.

”Vi har följt Breakit under en längre tid och ser nu en möjlighet att accelerera bolagets tillväxttakt och långsiktigt öka stabiliteten genom att gå in som delägare”, säger Peter Fellman, chefredaktör på Dagens industri och affärsområdeschef för Di-Gruppen.

Stefan Lundell, Olle Aronsson, Peter Fellman och Veronica Selin.
Stefan Lundell, Olle Aronsson, Peter Fellman och Veronica Selin.Foto:Jack Mikrut

Nyhetssajten Breakit startades 2015 av de före detta Di-medarbetarna Stefan Lundell och Olle Aronsson. Målet var att ”på riktigt bevaka de omvälvande förändringar som näringslivet står inför i digitaliseringens tidevarv”. 

Sedan dess har redaktionen vuxit och förutom nyhetsrapportering anordnar bolaget i dag bland annat event, nätverksträffar och kurser. 

Di-Gruppen förvärvar en minoritetspost i bolaget bakom Breakit - Breaking Media AB - med avsikten att förvärva resten av bolaget om cirka tre år. Grundarna Stefan Lundell och Olle Aronsson, tillsammans med bolagets första investerare (investmentbolaget Swedia Capital), kvarstår tillsvidare som majoritetsägare.

Stefan Lundell och Olle Aronsson från Breakit.
Stefan Lundell och Olle Aronsson från Breakit.Foto:Jack Mikrut

”Vi har stor erfarenhet av att stötta affärstitlar i deras tillväxt genom att utnyttja vår stora räckvidd, ledande förmåga att driva digitala prenumerationsaffärer och den starka plattform vi kan erbjuda för tidningsverksamhet. Tillsammans med Breakits nuvarande ägare kan vi se till att tidningens stora potential för ytterligare värdeskapande realiseras trots ett utmanande marknadsläge”, säger Peter Fellman.

Varför Breakit?
”Vi betraktar Breakit som ett välskött bolag med en beprövad affärsmodell som genomfört en imponerande tillväxtresa de senaste åren. Bolaget verkar inom en tydlig nisch och har en kompetent redaktion med god branschkännedom. Potentialen att växa och bredda affären i form av större prenumerantintäkter och skala är stor tillsammans med rätt partner. Vi är övertygade om att Breakit passar utmärkt in i Bonnier News Business ekosystem av ledande affärsnyheter och att vi som delägare kan möjliggöra för Breakit att nå dess fulla potential snabbare och säkrare samtidigt som Breakit ges förutsättningar att bevara sin entreprenörsanda.”

Hur blir relationen mellan Breakit och Di Digital?
”Di Digital och Breakit är ju arga konkurrenter och ska också fortsätta vara det. Behovet av viktig och lustfylld journalistik inom det här området är i dag stort och vi tror det komma att öka avsevärt med allt som händer inom techsektorn, för att till exempel nämna den explosion vi nu ser inom AI och vad det kommer att innebära för näringslivet.”

Stefan Lundell och Olle Aronsson är också glada över att framöver kunna ta del av det kunnande som finns inom Bonnier News.

Före detta Di-medarbetarna Olle Aronsson, Stefan Lundell och chefredaktör Peter Fellman 2014.
Före detta Di-medarbetarna Olle Aronsson, Stefan Lundell och chefredaktör Peter Fellman 2014.Foto:Oskar Omne

”Det känns kanon att affären är i mål. Det har varit många och långa samtal med Bonnier där vi har insett att vi ligger väldigt nära varandra vad gäller hur vi vill att Breakit ska utvecklas framöver, vad vi tror på och vad vi tycker är kul. Nu är vi taggade på att jobba vidare tillsammans”, säger Stefan Lundell.

Vad kan Di-Gruppen tillföra Breakit?
”En massa såklart – vi har båda förstås många intressanta tankar om det. Vi på Breakit är till exempel väldigt imponerade av Di-Gruppens arbete med att skapa digitala prenumerationsintäkter”.

Övriga minoritetsägare i Breakit är bland andra Hypervalley AB och familjerna Persson och Wilkne.

Breakit har i dag 21 anställda och omsatte 37 miljoner kronor 2021, med en vinst på 5,7 miljoner. Breakit.se har cirka 250.000 unika läsare i veckan och beskriver sig som ”Sveriges nyhetssajt om det nya näringslivet”.

2022 utsågs Breakit till Di Gasell av Dagens industri, vilket innebär att det är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Di-Gruppen är ett affärsområde inom Bonnier News och består i dag av tidningen Dagens industri och nischade titlar såsom Fastighetsnytt, Byggindustrin, Dagens Medicin, Resumé, Dagens Media och Aktuell Hållbarhet.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera