1515
Annons

Di förvärvar Sveriges största chefsnätverk

Di förvärvar Sveriges största chefsnätverksbolag Close, och utökar därmed sin nätverksaffär.

”Nätverk, och framför allt med den modell som Close har, är ett område vi tror mycket på”, säger Peter Fellman, chefredaktör för Di och affärsområdeschef Bonnier News Business.

Maja Florin, affärsområdeschef för Di:s konferensverksamhet, Niklas Grewin, vd Close, Thomas Örnqvist, vice vd Close och Peter Fellman, chefredaktör Dagens Industri.
Maja Florin, affärsområdeschef för Di:s konferensverksamhet, Niklas Grewin, vd Close, Thomas Örnqvist, vice vd Close och Peter Fellman, chefredaktör Dagens Industri.Foto:Amanda Lindgren

Di-gruppen och Bonnier News Business stärker nu sin nätverksaffär genom förvärvet av Sveriges största chefnätverksbolag Close, som har drygt 20 års erfarenhet av att organisera professionella nätverksmöten.

”Close är ett fantastiskt företag som lyckats klart bäst av alla i Sverige inom professionella nätverk”, kommenterar Peter Fellman, affärsområdeschef Bonnier News Business.

Close är ett nätverk som fokuserar på att utveckla chefer. Nätverket består i dag av cirka 2.000 medlemmar. 

”Nätverk, och framför allt med den modell som Close har, är ett område vi tror mycket på och där vi ser stor potential, i såväl vår svenska som våra internationella verksamheter”, säger Peter Fellman.

I och med förvärvet kommer Di-gruppen och Bonnier News Business att utöka sin befintliga nätverksaffär.

”Vi är ledande i Sverige inom såväl event som utbildning, och i och med förvärvet av Close nu också inom professionella nätverk”, säger Anders Eriksson, vd för Bonnier News där Di-gruppen ingår.

Close har i dag 20 anställda och bedriver större delen av sin verksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö. Bolaget har sedan något år också filialer i Växjö, Umeå, Skellefteå och Luleå.

”Att bli en del av Bonnier News är väldigt positivt för Close. Vi ser stor potential i att bli en del av ett större ekosystem med en fantastisk räckvidd. Vi har ambition att växa och är säkra på att vi med Bonnier News i ryggen har alla möjligheter att göra det”, säger Niklas Grewin, vd Close.


Innehåll från Quant Service SwedenAnnons

Minskad totalkostnad och ökad livslängd med rätt underhållsstrategi i Greenfieldprojekt

Över hälften av den totala kostnaden för en anläggnings hela livstid fastställs redan innan den tagits i bruk. Därför bör varje aspekt vara noggrant genomtänkt redan i ett tidigt skede. Då säkerställer man att allt kan genomföras så smidigt som möjligt när det är dags att starta produktionen och minskar risken för oväntade situationer och oförutsedda kostnader.

En kritisk framgångsfaktor vid nyetablering av en anläggning är involvering av underhållsresurser i ett tidigt skede. När en ny anläggning och dess utrustning designas och köps baserat på RAMS-aspekter, det vill säga driftsäkerhet, tillgänglighet, underhållsmässighet och säkerhet, säkerställer du en hållbar och långsiktig produktion, vilket har en avgörande inverkan på investeringsavkastningen (ROI) och anläggningens prestanda.

En ny anläggning måste drivas ansvarsfullt och underhållas på rätt sätt för att den ska fungera som planerat. Vanligtvis överstiger kostnaderna för drift, underhåll och avveckling investeringskostnaderna med råge – det är inte ovanligt att dessa är två till tjugo gånger högre än de initiala anskaffningskostnaderna. 

Uppstartsfasen är vanligtvis komplex och det finns en stark press att hålla tidsplanen för att så snart som möjligt börja få avkastning på investeringen. Därför behöver varje företag vars ambition är en hållbar produktion en tydlig underhållsstrategi samt rätt metoder, kunskap och digitala verktyg integrerade i sina processer.

Mikko Haanpää, Business Development Manager för Quant Finland, har varit involverad i att utveckla underhållsverksamheten och -strategin på en av våra kunders nya anläggningar i Harjavalta, Finland.

– Genom att involvera underhållsexpertis redan i ett tidigt skede av ett nyetableringsprojekt säkerställer du en smidig upptrappning av produktionen och når hållbara produktionsnivåer snabbare. Dessutom kommer det att märkbart minska totalkostnaden under anläggningens hela livslängd, säger han.

Några av fördelarna genom Quants Greenfield Maintenance Concept:

• Tar hänsyn till hållbarhet redan från start med fokus på anläggningens hela livslängd, med hjälp av digitala analyser och simuleringar för att kunna ge underlag och alternativ för kostnadsoptimering.

• Fokuserar på RAMS-aspekter (driftsäkerhet, tillgänglighet, underhållsmässighet och säkerhet) samt livscykelkostnad redan i designfasen och dessa faktorer fortsätter att vara viktiga drivkrafter genom hela projektet. 

• Quant är en oberoende partner som stöttar kunder i kontakten med OEM och Systemleverantörer för att säkerställa att de långsiktiga målen för anläggningen uppnås.

• En väl utarbetad underhållsstrategi i kombination med implementeringen av underhållsprocesser förlänger inte bara utrustningens utan hela anläggningens livslängd.

Läs mer om Quant här

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Quant Service Sweden och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?