1515

Di-bilen redo för turné

Nu, när lite sommarkänsla äntligen infunnit sig, börjar våra reportageteam planera för årets turné med Di-bilen runt om i Sverige.

Vilka entreprenörer vill du att vi ska skriva om i de aktuella länen? Hör av dig till oss!

Bild:Birger Marklund

I år är vi ute i sex veckor och hälsar på och skriver om spännande entreprenörsföretag i sju av landets län. Den 10 juli startar vi i Gävleborgs län. Därefter styr vi kosan norrut, till Västerbottens län.

”Västerbotten består av allt ifrån fjällkommuner till universitetsstaden Umeå. Länet är också hem för ett av de sex exportcenter som regeringen har inrättat. Hur utvecklas företagandet i en så brokig region och hur står de sig i den internationella konkurrensen? Det vill vi ta reda på”, säger Felicia Åkerman, veckans reporter.

Veckan därpå befinner sig Di-teamet i Uppsala län.

”Här finns ett enormt flöde av kompetens, forskning och innovationer tack vare Uppsala universitet. Hur kan företagen dra ännu större nytta av den kompetensen och få talangerna att stanna kvar?”, funderar Björn Solfors, reportern som tillsammans med fotografen Amanda Lindgren utgör Uppsalaveckans reportageteam.

”Uppsala kommun har tidigare spikat målsättningen att skapa 70.000 nya jobb fram till år 2050, så det är uppenbarligen en riktigt tillväxtsugen region vi ska besöka”, säger Björn Solfors.

Fredrik Norrlid och Joey Abrait, som veckan därpå reser runt i Västra Götalands län, kommer också att spana efter tillväxtföretag.

”Här finns en intressant blandning av klassisk exporttung industri, nya digitala uppstickare, en stark tjänstesektor och en blomstrande spelindustri”, säger Fredrik Norrlid:

”Enligt vårens konjunkturbarometer går regionens näringsliv för högtryck så det ska bli spännande att se vilken tillväxtkraft vi möts av i länet.”

Näst sista veckan besöker vi Skåne län.

”Skåne är en spännande region med företag inom allt ifrån jordbruk till turism. Att storföretag som Hexpol och Ikea också valt att förlägga sina globala kontor här visar på dynamiken och den internationella prägeln i regionens näringsliv”, säger Caroline Åkerlund, veckans reporter.

”Det ser jag fram emot att se mer av i sommar.”

Den sista veckan för Di:s sommarbil täcker delar av två län – Jönköpings och Kalmar.
Reportern Jonas Lindblad och fotografen Jesper Frisk tar inför den veckan gärna emot tips på spännande entreprenörer i de två länen!


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?