Annons

Di Akademi lanserar kurs i korttidspermittering

I coronakrisens spår har behovet att förstå regler kring korttidspermitteringar exploderat. För att vässa näringslivets kompetens i frågan erbjuder nu Di Akademi livestreamade kurser med experter. 

Foto:Lise Åserud
Foto:Baldur Bragason

För att hjälpa näringslivet under coronapandemin har regeringen lanserat korttidspermitteringar som ett sätt att underlätta för bolag att behålla sin personal. Di Akademi erbjuder nu en lärarledd onlinekurs för att hjälpa företag att förstå hur man kan arbeta med permitteringar och andra åtgärder för att ta sig igenom krisen.

”Vi ser att reglerna för både korttidspermitteringar och uppsägningar är komplexa och att det finns ett stort behov från företag som har behövt hantera den här typen av frågor, att förstå vad som gäller, säger Magnus Norrman, affärsområdeschef Di Akademi. 

Tillsammans med kursledaren Jenny Hellberg, som till vardags är advokat och partner på Elmzell Advokatbyrå och specialiserad på arbetsrätt och HR-juridik, har Di Akademi nu tagit fram utbildningen ”Regler för uppsägning och korttidsarbete”. Utbildningen lanserades i tisdags och första kurstillfället den 15 april är nästan fullbokat.

”Jag tror att det stora intresset beror på att en kurs är ett smidigt sätt att tillgodogöra sig kunskap i ett komplext ämne. Du får möjlighet att tillbringa ett par timmar med en av landets främsta experter på området och möjlighet att ställa frågor om vad som gäller för just din verksamhet”.

Den pågående coronapandemin är en utmaning för de flesta branscher, och i dagsläget Di Akademi alla planerade kurser digitalt.

”Just nu är det inte möjligt att göra kurser på något annat sätt samtidigt ser vi att behovet av utbildning och kunskap kopplat till nuvarande situation är stort. Vi håller på att sätta ihop en kurs om kriskommunikation, och vi tittar på andra ämnen där vi ser att det finns en nytta av fördjupad kunskap och förståelse.” 

Här kan du läsa mer om kursen 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?