Annons

Di Akademi kan bli årets affär

Dagens industris utbildningsverksamhet Di Akademi har bara funnits i ett och ett halvt år, men är nu nominerad i klassen ”Årets affär” när det prestigefyllda branschpriset Årets dagstidning ska delas ut.

Magnus Norrman, affärsområdeschef för Di Akademi.
Magnus Norrman, affärsområdeschef för Di Akademi.Foto:Baldur Bragason

Juryns motivering lyder: ”Di har lyckats få utväxling av sitt starka varumärke och lojala kundkrets inom ett av de svåraste områdena – utbildning. Att få uthållig lönsamhet i detta har få eller inga andra mediehus lyckats med i större omfattning.”

Vad ligger bakom lönsamheten?

”Att vi på så kort tid byggt upp en stabil verksamhet beror just på Di:s varumärke, räckvidd och förtroende från målgruppen. Vi har uppenbarligen lyckats med ett kursutbud som den här målgruppen vill ha och behöver för att klara sina utmaningar”, säger Magnus Norrman, affärsområdeschef för Di Akademi. 

Hur har verksamheten byggts upp?

”När vi utvecklar nya kurser tänker vi på samma sätt som vi på Di gör med kvalitetsjournalistik, där vi har målgruppens behov av kunskap och inspiration i fokus. Det är en viktig del i framgången. Samtidigt måste vi tänka som ett kursföretag när vi driver verksamheten, eftersom att vi då konkurrerar med andra kursföretag.”

Hur ska ni fortsätta leverera en lönsam affär?

”Genom att aldrig stå still, man kan inte leva på gamla meriter utan måste hela tiden utveckla nya kurser. Framöver kommer vi att satsa på fler kurser inom 'business to business'-försäljning, hållbarhet, jämställdhet och 'mergers and acquisitions'”, säger Magnus Norrman.

Årets dagstidning anordnas av branschorganisationen TU – Medier i Sverige, och priser delas ut i sju olika klasser. I kategorin ”Årets affär” är – utöver Di Akademi – också Mittmedias Bandypuls och Upsala Nya Tidnings nativeaffär nominerade. 

Vinnaren presenteras på Berns i Stockholm den 22 april. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från MedicagoAnnons

Medicago - kontraktstillverkning inom bio- och medicinteknik

Sedan Medicago grundades 1995 har bolaget utvecklats till att bli en väletablerad kontraktstillverkare på den svenska marknaden. Under de senaste 15 åren har Medicago erbjudit kontraktstillverkning inom både medicinteknik och bioteknik. 

Kontraktstillverkning inom bio- och medicinteknik kan innebära en lång och utdragen process där många bitar ska falla på plats. Dels krävs rätt teknik för ändamålet såväl som ekonomiska förutsättningar och tidsram. Trots stor efterfrågan kan det vara svårt att hitta aktörer som möter behoven, och att hitta en match är inte helt enkelt, i synnerhet för företag som vill tillverka mindre volymer. 

Det Uppsalabaserade företaget Medicago erbjuder ett koncept med korta beslutsvägar, hög flexibilitet och konkurrenskraftiga ledtider. Medicagos vd Jan Henriksson berättar: 

 –För de som har bråttom eller som önskar en mindre produktion är vi mycket konkurrenskraftiga inom både bioteknik och medicinteknik. Vår storlek gör att vi snabbt kan sätta igång kvalitetssäkrade produktioner med spårbarhet på alla komponenter. Speciellt starka är vi på frystorkning och tillverkning i renrum. 

Kvalitetssäkrade produktioner optimerade efter kundens behov

Företaget anpassar tillverkningsprocesserna utefter sina kunders behov. Vissa önskar hjälp med delar av tillverkningsprocessen för att komplettera sin befintliga produktionskapacitet, medan andra vill att Medicago sköter hela processen från idé till färdig produkt. Oavsett omfattning gäller alltid kvalitetssäkrade produktioner, vilket Medicago har lång erfarenhet av med kvalitetssystemen ISO9001 och ISO13485. 

– Vi har full spårbarhet i alla led. Då vi är certifierade sker regelbundet externa auditeringar som säkerställer att alla viktiga bitar finns på plats. Inom medicinteknik arbetar vi med både klass 1-produkter såväl som medicintekniska produkter med mycket höga kvalitetskrav. Det är viktigt för oss att vara en pålitlig leverantör och att kunderna känner sig trygga hos oss, avslutar Jan Henriksson.

Fakta

Medicago är ett familjeägt företag som grundades 1995, beläget i Uppsala och verksamt inom bio- och medicinteknik. Företaget är en väletablerad kontraktstillverkare enligt ISO9001 och ISO13485 åt både stora och små kunder. Medicago har också ett eget produktsortiment, med tillverkning av bland annat buffertar (SmartBuffers®), immunologiska reagenser och kit samt lektiner och bioaktiva proteiner, som marknadsförs och säljs över hela världen. 

Läs mer på www.medicago.se

 

Mer från Medicago

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Medicago och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?