1515

Deutsche Börse betalar 10,5 miljoner euro efter utredning om insiderhandel

Deutsche Börse ska betala 10,5 miljoner euro, motsvarande 100 miljoner kronor, för att sätta stopp för insideranklagelser mot bolagets vd Carsten Kengeter. Det skriver The New York Times.

Den tyska börsoperatören har accepterat bötesbeloppet med Frankfurts åklagare och uppgav att man nu hoppas kunna se utredningen bli nedlagd. En tysk domstol har sista ordet kring detta.

De 10,5 miljoner euro som Deutsche Börse betalar är kopplade till misstankar om att vd Carsten Kengeter ska ha använt insiderinformation om den planerade fusionen med Londonbörsen, LSE, för att köpa aktier.

Carsten Kengeter köpte aktier för 4,5 miljoner euro i Deutsche Börse två månader innan planerna med LSE blev offentliga.

Själv har han tidigare sagt att han inte haft möjlighet själv att styra över den exakta tidpunkten för hans aktieköp innan samgåendet.

Samgåendet mellan de två parterna blev dock aldrig av efter att europeiska regulatorer valt att sätta ett stopp för det i mars i år.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?