Annons

Deutsche Banks vd vägrar träffa största aktieägaren HNA

Deutsche Banks vd John Cryan uppges inte vilja träffa den största aktieägaren för storbanken, kinesiska HNA Group, skriver Wall Street Journal.

Enligt uppgift har han klargjort att han inte vill ha något att göra med det kinesiska konglomeratet och har istället lagt sin energi på kunder och regulatorer. John Cryan, som är britt, är under stark press att få tidigare problemtyngda Deutsche Bank på fötter igen.

Hans kalla avvisande av HNA ska dock inte ha gått obemärkt förbi. Styrelseordförande Paul Achleitner har enligt uppgift reagerat hårt på detta, delvis för att han själv hela tiden haft en varm hållning gentemot HNA, men också för att han inte uppskattar att företagschefer uttrycker sig negativt om individuella aktieägare.

En talesperson för Deutsche Bank bekräftade att John Cryan ännu inte har träffat representanter för HNA men att han kommer att göra det, utan att ange tidpunkt.

HNA sitter på tio procent av aktierna i Deutsche Bank.

Deutsche Bank har påverkats av uppgifterna från WSJ och är ned 1,6 procent på börsen under måndagen.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera