1515
Annons

Deutsche Bank planerar stor flytt av tillgångar

Deutsche Bank planerar att plocka hem stora tillgångar baserade i London till Frankfurt, erfar Financial Times. 

Ökad press från EU kring dess verksamhet efter Brexit utgör anledningen till att Deutsche Bank avser flytta 75 procent av sitt kapital på 600 miljarder dollar till Frankfurt, uppger Financial Times. 

Deutsche Banks huvudkontor i Frankfurt.
Deutsche Banks huvudkontor i Frankfurt.Foto:Michael Probst

Enligt tidningen kan det bli så att verksamheten i London görs om till ett dotterbolag - något som skulle innebära ökade kostnader för Deutsche Bank på flera miljoner euro.  

Förändringen skulle i så fall innebära att delar av Deutsche Banks kapital och likviditet skulle bli ”fast” i Storbritannien och att det nya dotterbolaget skulle övervakas direkt av Bank of England. 

Tidigare har utländska banker i London, med hjälp av filialer, varit övervakade av sitt eget hemlands övervakare, något som möjliggjort för bankerna att kunna föra hem kapital över natten. 

Truss spelar högt i jakten på att bli ett nytt Singapore

Den nya brittiska regeringens skattepaket har slagit ned som en bomb. Pundet tokföll i måndags efter att finansminister Kwasi Kwarteng föreslagit de största skattesänkningarna på 50 år. Lägg till lättnader för att täcka skenande energipriser och resultatet är ökad belåning.

Liz Truss.
Liz Truss.Foto:Alberto Pezzali

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Detta är en krönika av en fristående kolumnist. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera