Annons

Deutsche Bank kapar de anställdas bonusar

Tyska jättebanken Deutsche Bank har det tufft. Nu kapar banken de anställdas bonusar med 80 procent.

 

Deutsche Banks vd John Cryan.
Deutsche Banks vd John Cryan.Bild:Gian Ehrenzeller/TT

Sedan finanskrisen 2008 har Deutsche Bank kämpat. Låga räntor, ogynnsam konjunktur och gigantiska böter har slagit hårt mot den tyska bankjätten.

Nu meddelar Karl von Rohr, administrativ chef på Deutsche Bank, att bankens bonusar ska krympas med 80 procent, skriver Financial Times.

Deutsche Bank har ställt in utdelningen de senaste två åren och gjorde 2015 en förlust på 6,8 miljarder euro, motsvarande 65 miljarder kronor. 2016 krympte förlusten till 1,4 miljarder euro, motsvarande 13,4 miljarder kronor.

I december i fjol nådde banken en uppgörelse med amerikanska justitiedepartementet. Deutsche Bank ska betala 7,2 miljarder dollar, motsvarande 65 miljarder kronor, för hur banken sålde värdepapperiserade krediter som omfattade bostadslån. I januari meddelade Deutsche Bank också att banken nått en uppgörelse med brittiska och amerikanska myndigheter då banken ska betala drygt 5,7 miljarder kronor i böter då Deutsche Bank uppges ha hjälpt till med penningtvätt i Ryssland.

Sedan finanskrisen 2008 hade Deutsche Bank betalat över 80 miljarder kronor i böter.

Deutsche Banks aktie har dock återhämtat sig. I höstas nådde den bottennoteringar kring 10,5 euro. På måndagen handlades aktien strax över 18,2 euro.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?