ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 22 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Detta vill utländska turister uppleva i Sverige

  • Foto: Colourbox

Ishotell och norrsken är det mest spännande Sverige har att bjuda på - åtminstone enligt utländska potentiella turister. Det visar en studie om sökningar på nätet som kommunikationsföretaget Visit Sweden har låtit göra.

Utländska turisters nyfikenhet på Sverige växer, i alla fall mätt i antal sökningar på Google. Under 2016 gjorde utländska resenärer 3,4 miljoner google-sökningar om Sverige som resmål, vilket är en ökning med över 300.000 sökningar eller 11 procent jämfört med 2015.

Bland specifika sökningar om Sverige har ishotell och norrsken skrivits in i sökrutan flest gånger. Andra heta sökord är fiske, sjöar, vandring, skidåkning, musikfestivaler, storstadsliv och slott. Även den lite missriktade sökningen på fjordar finns med på listan.

Majoriteten av sökningarna om saker att göra i Sverige handlar om upplevelser i naturen.

”Ungefär åtta av tio av de utländska turisterna i Sverige har besökt landet förut, men det finns miljontals människor som ännu inte har varit här på semester”, säger Ewa Lagerqvist, vd på Visit Sweden.

I särklass flest sökningar om Sverige, med över en miljon sökningar, har gjorts i Tyskland. De vanligaste sökorden när tyska resenärer vill veta mer om aktiviteter i Sverige är fiske, camping, norrsken och vandring.

”Att googlesökningarna blir fler visar att nyfikenheten på Sverige ökar, och hittills i år har också fler turister än tidigare bott, shoppat och köpt upplevelser i hela landet”, säger Ewa Lagerqvist.

Undersökningarna har inkluderat sökningar på 17 språk och delats in i tre kategorier; turistaktiviteter, boende och mer generella sökningar.

https://infogr.am.com/app/#/edit/0712a36a-17ef-487f-b3bd-c27c33b2a072

Tyck till